Vi bad jer vise jeres coronakontorer – her er nogle af dem

Pearl Jam og stærk kaffe ved køkkenbordet, pensum på en bænk i solen eller pendlerfri fra et hjørne i soveværelset. Sådan ser nogle af mediedanmarks coronaramte hjemmearbejdspladser ud

Hvor og hvordan arbejder du hjemmefra i disse coronatider? Er det i slåbrok eller skjorte, fra sofaen eller ved skrivebordet?

Sådan lød opfordringen i sidste uge, da vi på Journalisten bad alle jer hjemmearbejdende medie- og kommunikationsfolk om at sende os et billede og en kort beskrivelse af jeres coronaramte hjemmearbejdspladser.

Vi deler her de første 10 coronakontorer. Og vi opfordrer til, at I fortsætter med at dele jeres billeder og erfaringer – så opdaterer vi løbende artiklen, så vi måske alle sammen kan føle os en smule mindre alene i vores corona-isolation.

 

Thomas Schiermacher, freelancejournalist:

”Jeg sidder lige nu i hundelufteruniformen; skisokker, joggingbukser og tarvelig trist T-shirt og skriver en boganmeldelse til Journalisten. Jeg arbejder ofte hjemme som freelancer, men min hustru er også sendt hjem fra sit arbejde og har kapret skrivebordet. Så jeg er rykket i køkkenet. Det gør ikke noget. Der står pladespilleren og kaffemaskinen. Så jeg hører Pearl Jam og drikker stærk kaffe og servicerer de forbipasserende børn (Bertram 14 og Vera 9). Det hører med til at sidde i køkkenet åbenbart. Herhjemme er vi begge afhængige af at kunne tale i telefon, så vi rykker lidt rundt, alt efter hvem der har brug for kontoret. Det problematiske er, at der nu er fire mennesker hjemme, hvor jeg normalt kan arbejde i fred. Det nedsætter produktiviteten en del.”

 


Nicolas S. Nielsen, journalist på DR’s Christiansborgredaktion:

”Jeg har været i Thailand og skal derfor følge myndighedernes opfordring om at blive hjemme i 14 dage. Her er det setup, jeg fik lavet sidste weekend. Tv’et fik jeg hængt lidt skævt op. Det kommer vel til at hænge lige, før corona-krisen er slut.”

 


Ehsan Ahmad Faizzad, freelancejournalist:

”Her er et billede af en familiefar, der sidder på gulvet på altanen for at få lidt arbejdsro og slippe for sollys.”

 

Thea Berg, freelancejournalist:

”Jeg er freelancejournalist, musiker og forfatter og havde derfor på forhånd en hjemmearbejdsplads i mit soveværelse. Jeg er freelancer for TV 2 ØST, hvor jeg skriver artikler til hjemmesiden tv2east.dk, og jeg plejer at tage toget fra København til Vordingborg, men nu arbejder jeg også hjemme, når jeg er vagtsat på tv-stationen. Efter hjemsendelsen fra TV 2 ØST er den største forskel i hjemmekontoret de to blå sedler på min opslagstavle med numre til hhv. vores mødetelefon og de to politikredse i vores region. Det er dejligt at slippe for at pendle, men jeg savner den daglige gang på stationen og at tale med de kolleger, der ikke lige sidder på webredaktionen – fotografer, producere, lydmænd og Jackie i køkkenet. Jeg synes, det er rarest at skifte til rigtigt arbejdstøj, når jeg sætter mig i kontoret. Jeg lukker også døren ind til stuen og siger farvel til min kæreste. Han er skolelærer og arbejder også hjemme nu.”

 

Jonas Sivkær Pettersen, journalist og redaktør på A4 Arbejdsmiljø:

”Her i Hvidovre er hjemmekontoret klar til at blive taget i brug. Kaffen er serveret af kæresten, og colaen er ligeledes klar til at blive indtaget.”

 


Michelle Færch, freelancejournalist:

”Jeg sidder normalt på kontorfællesskabet, Sibirien, og det værste ved at arbejde hjemme er at undvære kolleger derfra. Jeg har flyttet mit bord, som egentlig er spisebord, til et andet sted i stuen, fordi jeg skulle være moderator på en online-debat på CPH:DOX og ikke skulle have et vindue som baggrund. Men også for afveksling. Det har hjulpet overraskende meget lige at sidde et nyt sted i rummet. Nu hvor man ikke kan bevæge sig så langt, så må man jo gøre det inden for rammerne. Jeg rydder bordet om aftenen, for at vi kan spise ved det, og jeg har mere fokus end normalt på, at det skal være ryddeligt, fordi det er mit hjem. På bordet: Håndsprit x 2, vand, kaffe, diktafon, nøglebundt, notesblokke, det nyeste nummer af STOF – viden om rusmidler og samfund, en lampe, min pung, høretelefoner, printer og pen.”

 

Miki Mistrati, Creative Director hos TI Media i London:

”Sidder hjemme i min lejlighed i Covent Garden og forsøger at samle tankerne. Fokus er at udvikle nye idéer til dokumentarer til BBC og Channel 4. Plus arbejde på en dokumentarserie, som formentlig skal i produktion, så snart corona er taget på en lang ferie. Dagens højdepunkt er vores daglige conference video call med redaktionen.”

 

Hjemmekontor 10

Cecilie Guldberg, freelancer og kandidatstuderende:

”Her er min hjemmearbejdsplads – eller mangel på samme. Som vikar/freelancer har jeg nemlig mistet mine vanlige tilkaldstimer på Ekstra Bladet på grund af et dødt annoncemarked, så derfor har jeg ikke meget arbejde at tage mig til i øjeblikket. Det betyder så til gengæld, at jeg har fået mere tid til at læse pensum op på den kandidat i amerikanske studier, jeg også er i gang med. Det ser sådan her ud.”

 

Anja Berth, journalist i Hovedstadens Mediehus:

”Til min egen overraskelse er jeg utroligt disciplineret med at arbejde hjemme, hvilket jeg ikke gør normalt. Jeg går i gang hver dag senest 09 og slutter cirka 17 – dog mere flydende. Den første dag håbede jeg på, at jeg kunne sidde i nattøj og med uglet hår (mere end jeg har normalt), men det er, som om min hjerne ikke vil arbejde, hvis jeg ikke har været i bad. Jeg tager også altid lidt makeup på og kan godt lide at have en jakke på. Jeg ville intet få lavet, hvis jeg sad i morgenkåbe eller nattøj. Jeg har dog hjemmesokker på, da her er fodkoldt i lejligheden. Jeg har indtaget stort set hele spisebordet i stuen, så hver aften bliver det rykket over i et hjørne, og så kan vi lige være der. Næste morgen rykker jeg det ud igen, så jeg kan arbejde. Det værste ved at arbejde hjemme er, at jeg ikke kan møde mine kilder og dem, jeg interviewer. Og så savner jeg at sidde i et stort redaktionslokale og fyre platte vittigheder af. Heldigvis ringer vi sammen af og til og holder skype-møder.”

 

Kerstin Bruun-Hansen, journalist på Journalisten:

”Billeder og tekst i artiklen her har jeg samlet fra mit midlertidige coronakontor i et sommerhus på Sydfyn. Udsigten er flottere end fra mit daglige kontor på Journalistens redaktion på Gammel Strand i København. Men der er væsentligt flere bænkebidere på gulvet her, og jeg savner mine kolleger og mit hæve-sænke-bord.”

 

0 Kommentarer