Morgenhår i sofaen eller kontor og pænt tøj? Vis os din hjemmearbejdsplads!

Der er (mindst) to skoler inden for kunsten at arbejde hjemme. Den ene sværger til faste kontortider, struktur og almindelig arbejdsuniform. Den anden hylder muligheden for flydende arbejdstid og morgenhår dagen lang. Hvilken gruppe tilhører du?

I de her uger skal en masse mediefolk vænne sig til, at storrumskontoret og kantinen pludselig er skiftet ud med en hjemmearbejdsplads og køleskabet i privaten på grund af faren for coronasmitte.

Og hvordan gør man så lige dét bedst?

Flere mediefolk med hjemmekontor-erfaring har allerede delt deres gode råd. En af dem er Mads Bonde Broberg, der i fem år var Jyllands-Postens London-korrespondent fra et hjemmekontor i sin lejlighed.

På finans.dk lyder hans råd blandt andet, at man skal droppe at arbejde i joggingbukser eller nattøj, og at man skal forsøge at skabe et rigtigt kontormiljø med faste mødetider og uden vasketøj og opvask.

”På den måde kommer dagen til at virke mest muligt som en normal og professionel arbejdsdag,” skriver han.

Sofaen gør arbejdet mere hyggeligt

Men helt anderledes lyder rådene fra freelancejournalist Bille Sterll, der har mange års erfaring i at arbejde hjemmefra.

”For mig har det altid været et privilegium at kunne arbejde med morgenhår dagen lang,” fortæller hun til Journalisten.

”Jeg elsker at sidde og arbejde i min sofa. Jeg kan sagtens arbejde i joggingtøj hele dagen, og jeg synes, det er en fest ikke at skulle sætte hår og tage makeup på. Det gør det mere hyggeligt og mindre arbejdsagtigt,” uddyber hun.

Ifølge Bille Sterll er der grundlæggende to skoler inden for kunsten at arbejde hjemme. Den ene er den, Mads Bonde Broberg repræsenterer, hvor det er vigtigt ikke at lade arbejde og fritid flyde sammen.

”Men jeg har altid gjort alt det modsatte. Jeg er helt hæmningsløs med at blande arbejdsliv og privatliv sammen. Det fungerer for mig – men jeg tror, det er meget individuelt, hvad for en af de to typer man tilhører. Så det er vigtigt at mærke efter,” siger Bille Sterll.

Hvilken type er du?

Og netop hvilken hjemmearbejdstype man er, får mange så altså mulighed for at blive klogere på i den kommende corona-tid.

For at dele erfaringer og inspiration til hjemmearbejdspladsen med hinanden vil vi gerne opfordre jer læsere til at dele billeder af, hvor og hvordan I arbejder hjemmefra. Er det slåbrok eller skjorte, sofa eller skrivebord?

Send jeres billeder med en eventuel beskrivelse til journalist Kerstin Bruun-Hansen på keb@journalisten.dk. Så samler vi dem i en artikel eller deler dem fra Journalistens profiler på Facebook og Twitter.

0 Kommentarer