Snevejr gav lytterrekord

Trafikken gik i stå og internet-sider gik ned. Men radiobølgerne lod sig ikke standse af snestormen, og det gav ny lytterrekord på P4.

Trafikken gik i stå og internet-sider gik ned. Men radiobølgerne lod sig ikke standse af snestormen, og det gav ny lytterrekord på P4.

Den længe varslede snestorm skabte et ekstremt informationsbehov hos danskerne. Og da internet-tjenester som DMI og flere andre sider måtte bukke under for besøgspresset, blev det radioen, som folk tyede til. P4 sendte løbende trafikmeldinger og informationer om stormens færden, og det skabte en lytterskare ud over det normale.

Andelen af lyttere, som tirsdag hørte P4, var i gennemsnit på 54,8 procent i løbet af dagen. Det højeste tal siden det nuværende system til at måle lyttertal på blev indført.

P4's kanalchef Ole Mølgaard fra DR Medier, peger på, at et medie som P4 netop viser sin vigtige betydning i sådan en situation.

»At knapt 2,5 millioner lyttere havde tændt for P4 giver et godt billede af, hvor vigtig kanalen er, når andre informationskilder fryser fast," siger han i en pressemeddelelse fra DR.

Han sender samtidig en tak til lytterne.

»Det er på grund af dem, at vi kan formidle så pålidelige trafikmeldinger. Det er nemlig fra dem, der sidder fast i køen eller må vente længe på toget, vi får de fleste informationer fra,« forklarer han.

Ole Mølgaard er ikke overrasket over kanalens succes på denne dag.

»Det kommer ikke vildt bag på mig. P4 har trafikinformationerne til hverdag, så det er ikke så overraskende, at det er her, lytterne søger de vigtige informationer,« siger han.

0 Kommentarer