Se og Hør ansætter fire nye journalister

Se og Hør har ansat to nye netreportere, og nu efterlyser chefredaktør Niels Pinborg på Facebook to ”fuldtids-, fuldblods-gossipreportere” til bladet. Bladet har lagt skandalen bag sig, siger han: »Nu må vi se fremad og genvinde nogle af dem, der valgte os fra«

I juni fyrede Aller syv medarbejdere i kølvandet på sagen om Se og Hørs ulovlige overvågning af kendtes kreditkorttransaktioner. To af de fyrede var redaktionelle medarbejdere på Se og Hør.

Men nu er ugebladet på jagt efter to nye "nyhedsjægere". Det fremgår af et opslag på chefredaktør Niels Pinborgs facebookprofil. ”Vi søger to styks fuldtids-, fuldblods-gossipreportere”, skriver han blandt andet i jobopslaget, der endnu ikke er at finde andre steder.

Der er dog ikke tale om deciderede erstatninger for de to fyrede medarbejdere:

»Det kan der ikke være tale om, i og med at den ene var en redaktionschef, og den anden var redigerende. Og det, vi søger nu, er to skrivere,« siger Niels Pinborg.

Fire nye på samme lønbudget

Ud over de to medarbejdere, som Se og Hør nu skal ud og finde til bladet, fortæller Niels Pinborg, at de også tidligere på ugen ansatte to nye til webben.

Alligevel vil han ikke betegne nyansættelserne som et udtryk for, at bladet ligefrem opruster:   

»Jeg har det samme lønbudget, og om det samlet set er op eller ned i antallet af medarbejdere, kan jeg ikke helt vurdere. Der har været så meget turbulens, og vi har justeret lidt på forskellige ting herinde og er rykket tættere sammen, som man jo gør i en krise,« siger Niels Pinborg og tilføjer:

»Men det er da bestemt et udtryk for, at vi regner med, at vi også i fremtiden skal lave et godt ugeblad.«

Ikke en kvalifikation at kunne bøje reglerne

I det hele taget føler redaktionen på Se og Hør sig ikke længere tynget af sagen om tys-tys kilden, fortæller Niels Pinborg:

»Den sag ligger bag os – nu er vi videre. Nu må vi se fremad og genvinde nogle af dem, der valgte os fra på grund af krisen. Der har jo været et oplagsdyk, men det har stabiliseret sig nu,« siger chefredaktøren.

Hvilken rolle kommer sagen om tys-tys-kilden til at spille i ansættelsessamtalerne, forestiller du dig?

»Det kan jeg ikke forudse. Men man er ikke overkvalificeret til stillingen, bare fordi man har været ansat hos NETS – hvis det er det, du tænker på!« griner Niels Pinborg og understreger, at det er hævet over enhver tvivl, at Se og Hørs journalister skal arbejde efter bogen:

»Det er ikke en kvalifikation at være i stand til at bøje reglerne. Men det har det aldrig været for mig – så det har ikke noget med krisen at gøre,« siger han.

0 Kommentarer