Radiounderviser anmelder Loud: Podcast på ’højt niveau’ og en uforløst morgenflade

Værterne fylder for meget i morgenfladen, men Louds mest populære podcasts holder, lyder anmeldelsen fra DMJX-underviser, som har lyttet til Loud i anledning af kanalens et års fødselsdag

”Deres podcasts har et væsentligt højere niveau end deres flow-udsendelse.”

Sådan siger Jakob Dybro Johansen, der er adjunkt og underviser på DMJX i feature- og reportage-radio.

For Journalisten har han lyttet til to episoder af hver af podcastene ’Den yderste grænse’ og ’TikTok-manden’ og derudover morgenfladen ’Feedet’ en almindelig fredag, for at anmelde programmerne op til radiokanalens etårs-fødselsdag næste uge.

I juli anmeldte han ’Spejlet’ og satireprogrammet ’Puty Pie’ over for Journalisten. Begejstret for det første og kritisk over for det sidste.

Nu, trekvart år senere, er han ikke meget for at tage stilling til, om Radio Loud er ’modnet’ siden sidst. Men mens han er temmelig begejstret for både ’Den yderste grænse’ og ’TikTok-manden’, er han mere kritisk over for Louds morgenflade ’Feedet’.

Den har, med hans ord, ’en høj grad af uforløst potentiale’.

”For det første bruger værterne sig selv meget. Det er der ikke i sig selv noget galt i, men jeg synes ikke, det fungerer,” siger Jakob Dybro Johansen.

Han nævner som eksempel, at Louds ene vært havde fået som udfordring at leve som vegetar i en uge. Den anden skulle tage billeder af solopgange og solnedgange.

”Hvorfor er det interessant for mig som lytter, om det lykkes eller ej?” spørger Jakob Dybro Johansen.

Derudover mener han ikke, at værterne styrer kilderne skarpt nok. Han savner desuden, at de bringer journalistisk research i spil i deres interviews og vinkler dem.

”Emnerne og værterne har bestemt potentiale. Men der er noget rugbrødsarbejde, der skal på plads, før det kommer op at flyve. Hvis man tilsatte det mere journalistisk research og coachede værterne i at lave strammere vinklede interviews, så ville det i sig selv løfte det rigtigt meget,” siger Jakob Dybro Johansen.

På en anmelderskala med højst seks stjerner vil han give ’Feedet’ to stjerner.

Godt uden at være banebrydende

Til gengæld mener han, at programmet ’Den yderste grænse’ fungerer rigtigt godt. Det er Louds mest downloadede podcast med omkring 8.000 ugentlige downloads, som laves i samarbejde med Nationalmuseet.

”Det er et godt eksempel på, hvor god en podcast man kan lave ved ’bare’ at have en god kilde og en god vært og kilder, som har stor viden,” siger Jakob Dybro Johansen.

Han roser det enkle setup. Konceptet fungerer, mener han, fordi der er ’rigtigt, rigtigt’ meget viden at øse af hos kilderne, der typisk er historikere eller opdagelsesrejsende.

”Og det er historier, som man ikke uden videre kan finde et andet sted,” siger Jakob Dybro Johansen.

På samme måde er han begejstret for programmet ’TikTok-manden’, en true crime-serie om en 28-årig mand, som bliver kaldt ’pædofil’ og ’voldtægtsmand’ på forskellige sociale medier. Loud har talt med nogle af de kvinder, som har været i kontakt med ham.

Det er også en af Louds mest downloadede podcasts med mellem 5.000 og 8.000 ugentlige downloads.

”Det er en undersøgende podcast med meget stærk research. Der er rigtigt gode kilder i den. Den er dramaturgisk godt opbygget og flot sat sammen,” siger han.

Hverken for ’Den yderste grænse’ eller ’TikTok-manden’ kan han høre, at Loud arbejder med formidlingsgreb, der er særlige for at nå deres målgruppe på 15-32 år. Men begge overraskede ham positivt med et højt journalistisk niveau.

”Det holder kvalitetsmæssigt. Jeg synes, de begge to er ambitiøse produkter,” siger han.

Han giver dem begge fem ud af seks stjerner.

”Det er ikke sådan, at jeg hører ’Den yderste grænse’ eller ’TikTok-manden’ og tænker, at det er radio på et niveau, jeg aldrig har hørt før. Men det er god kvalitet, det er ikke banebrydende eller et revolutionerende paradigmeskift inden for podcast, men det er gode podcasts, som de i høj grad kan være bekendt og være stolte af.”

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Loud-chef: ”Jeg bliver rasende indvendigt over, at fakta fylder så lidt i den debat”">

Loud-chef: ”Jeg bliver rasende indvendigt over, at fakta fylder så lidt i den debat”

01. JULI 2020