Muligvis asyl til Assange

Den kontroversielle stifter af WikiLeaks får politisk asyl i Ecuador, skriver Guardian. »Rygter om asyl er usande,« skriver Ecuadors præsident på Twitter.

Den kontroversielle stifter af WikiLeaks får politisk asyl i Ecuador, skriver Guardian. »Rygter om asyl er usande,« skriver Ecuadors præsident på Twitter.

Ecuadors præsident, Rafael Correa, har besluttet at give Julian Assange asyl, skriver den britiske avis The Guardian.

Avisen citerer en unavngiven ecuadoriansk embedsmand for oplysningen.

Der er dog stadig tvivl. Efter at The Guardian breakede historien, har Ecuadors præsident, Rafael Correa, på Twitter skrevet, at rygterne er usande. »Der er stadig ikke nogen beslutning. Jeg afventer rapport fra udenrigsministeriet,« skrev Correa.

Stifteren af WikiLeaks har opholdt sig på Ecuadors ambassade i London siden den 19. juni, hvor han officielt anmodede om politisk asyl.

I mandags sagde præsident Correa i et tv-interview, at han ville beslutte sig i løbet af denne uge. Han sagde, at man først var nødt til at undersøge en omfattende materialesamling om international lov, inden han kunne tage beslutningen.

Det er endnu uklart, om WikilLeaks-stifteren Assange vil få lov til at forlade Storbritannien og flyve til Ecuador. Som tingene er nu, vil han blive anholdt med det samme, han forlader ambassadens grund.

Politisk asyl til Julian Assange vil genere både Storbritannien, USA og Sverige.

Tilsyneladende har Assange allerede for flere måneder siden fået tilbud fra Ecuador om asyl som en mulighed.

0 Kommentarer