Midtjyske Medier fyrer 45 redaktionelle medarbejdere

Faldende annonceindtægter betyder, at Midtjyske Medier skærer 45 redaktionelle stillinger væk for at spare 60 millioner kroner. Mere lokalstof skal laves over telefonen. (opdateret 14:33)

Faldende annonceindtægter betyder, at Midtjyske Medier skærer 45 redaktionelle stillinger væk for at spare 60 millioner kroner. Mere lokalstof skal laves over telefonen. (opdateret 14:33)

Midtjyske Medier, der blandt andet tæller Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro-Struer, Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Lemvig Folkeblad fyrer 45 medarbejdere. Samarbejdsudvalget blev tidligere i dag orienteret om de omfattende spareplaner.
Oven i de 45 redaktionelle stillinger fyres yderligere 10 kommercielle medarbejdere.

Midtjyske Medier er med omkring 200 DJ-medlemmer den største medarbejdergruppe på dagbladsområdet uden for København. Til sammen udgiver Midtjyske Medier seks dagblade, 20 ugeaviser, fem lokale radiostationer og en række hjemmesider.

Ejerne af Midtjyske Medier er Berlingske Media, og koncernchef Lisbeth Knudsen fortalte tidligere på året Journalisten.dk, at netop Midtjyske Medier havde hendes opmærksomhed på grund af underskud. I dag siger hun i en meddelelse, at "ved at effektivisere og nytænke driften af de mange lokale medier, bliver det muligt at udvikle en bæredygtig og langtidsholdbar løsning for de midtjyske titler."

Planen indebærer ifølge Lisbeth Knudsen blandt andet bedre udnyttelse af redaktionelle ressourcer på tværs af titlerne og en udvidelse af den eksisterende fællesredaktion, der i dag ligger i Holstebro.

"Det her handler om, at vi også fra et centralt sted kan lave lokaljournalistik. Megen journalistik foregår jo i dag per telefon, mens nogle ting selvfølgelig kræver, at man er derude, at man er på en skole eller det sted i gågaden, hvor noget sker," siger Lisbeth Knudsen til Business.dk
Det er tanken, at fællesredaktionen i stigende omfang skal levere historier, som lokalredaktionerne sætter lokale cases på. 

Midtjyske Medier er en fusion af De Bergske Blade og Århus Stiftstidende. Især Århus Stiftstidende har i længere tid belastet økonomien negativt. Der er allerede i dag indledt forhandlinger med tillidsfolkene for i detaljer at diskutere den fremtidige struktur. Forhandlingerne forventes afsluttet omkring den 22. april.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra chefredaktør i Midtjyske Medier Dorthe Carlsen.

Læs også artiklen: Monty: 20 pct. færre ansatte i 2009.

1 Kommentar

Brian Dixen
7. APRIL 2009
Re: Midtjyske Medier fyrer 45 redaktionelle medarbejdere

JEg kan ikke være mere uenig med Lisbeth Knudsen. Svaret på de lokale dagblades trængsler er IKKE at lave en større fællesredaktion og gøre avisen endnu mindre lokal. For det er ikke fællesstoffet, der bliver skåret på. Det er lokalstoffet der kommer til at fylde endnu mindre.


Efter 10 år på Ringkjøbing Amts Dagblad (fra 1990-2000) ved jeg, hvad der betyder noget. Det er, når vi dækker dilletant i Sdr. Nissum, eller en serie 4 kamp i Tarm. Det er noget som de landsdækkende dagblade ikke skriver om. Og noget som samler lokalbefolkningen.

 Desværre er alt for mange redaktioner selv på de lokale dagblade befolket af storbyb-boere der pendler ud til randområderne hver morgen i stedet for at bosætte sig der. Folk der aldrig står i kø sammen med de lokale nede i Brugsen. Folk der tror, de ved hvad læserne vil have. Men det ved de ikke.

Så derfor kære Lisbeth og alle I andre, der tror I ved bedre. Svaret er lokal journalistik! Det sagde min gamle chefredaktør Kristian Sand. Og han er en vis mand :-)