Charlie Hebdo har afvist Nye Borgerlige

Charlie Hebdo vil ikke lade Nye Borgerlige bruge to Muhammed-tegninger i omdiskuteret annonce, skriver Ekstra Bladet. Nye Borgerlige har ikke selv hørt noget (opdateret 13.29: Nye Borgerlige interviewet)

Charlie Hebdo har ifølge Ekstra Bladet afvist, at Nye Borgerlige må bruge magasinets Muhammed-tegninger.

Det var ellers planen, at Nye Borgerlige ville indrykke en annonce i en række danske medier allerede i weekenden med de to tegninger, som skolelærer Samuel Paty ifølge franske medier blev halshugget for at bruge i sin undervisning.

Nye Borgerliges pressechef, Lars Kaaber, oplyste i morges til Journalisten, at partiet betragtede aftalen om rettigheder med Charlie Hebdo som ”en formssag”.

Tegnerne har afvist Nye Borgerlige

Men nu har Charlie Hebdo altså afvist partiet, skriver Ekstra Bladet.

”Efter konsultation med tegnerne har Charlie Hebdo ikke lavet en sådan aftale med dette politiske parti, som de ikke deler nogen som helst synspunkter med,” skriver Charlie Hebdos pr-bureau ifølge avisen.

Berlingske, B.T. og Weekendavisen har ellers oplyst, at de var klar til at bringe annoncen. Det har skabt utryghed hos medarbejderne, fortalte en tillidsmand til Journalisten.

Nye Borgerlige håber stadig på en aftale

Til Journalisten siger Lars Kaaber, at Nye Borgerlige intet har hørt fra Charlie Hebdo.

”Vi har ikke fået den besked. Vi venter stadig på svar,” siger han.

Lars Kaaber mener ikke, det giver mening at bringe annoncen, hvis man ikke kan bruge de to Muhammed-tegninger.

”Selvfølgelig er det dem, der bestemmer. Det giver ingen mening at bringe annoncen, hvis vi ikke må bringe tegningerne. Så må vi tage stilling til, hvad vi så gør,” siger han.

Men Lars Kaaber har svært ved at forstå, hvis Charlie Hebdo siger nej.

”Jeg kan ikke forestille mig, når de ser layoutet på vores annonce, at de siger nej. Der står Nye Borgerlige med småt nede i hjørnet, og ellers handler annoncen om Samuel Paty og ytringsfrihed. De må kunne se, at vi ikke tager dem til indtægt for vores politiske virke,” siger han.

Lars Kaaber forklarer, at der på et tidspunkt skete en misforståelse mellem Charlie Hebdo og Nye Borgerlige. Magasinet troede, at Nye Borgerlige ville købe rettighederne til tegningerne og ikke bare retten til at bringe dem én gang, siger han.

”Måske er det den misforståelse, der er tale om. Vi ved det ikke,” siger han.

Opdateret klokken 13.29: Interview med Lars Kaaber, Nye Borgerlige, tilføjet.

0 Kommentarer