Kaare R. Skou: »Dyrby ved ikke, hvad jeg ved«

TV 2's politiske reporter Kaare R. Skou holder fast i sin påstand om, at lækagen om jægersoldaterne kom fra Forsvarsministeriet.

TV 2's politiske reporter Kaare R. Skou holder fast i sin påstand om, at lækagen om jægersoldaterne kom fra Forsvarsministeriet.

»Kaare R. Skou ved det ikke.« Så kontant var udmeldingen fra TV 2's nyhedschef Michael Dyrby over for Poltiken i går i forhold til spørgsmålet om, hvem der lækkede oplysningerne op jægersoldaternes indsættelse i Irak tilbage i 2007.

Den politiske reporter Kaare R. Skou er ikke enig med sin nyhedschef om sagen, og han holder over for Journalisten.dk fast i sin påstand om, at lækagen kom fra Forsvarsministeriet.

Kaare R. Skou kan til gengæld ikke se noget underligt i, at hans egen nyhedschef i går undsagde ham.

»Jeg synes ikke, der er noget usædvanligt i det. Jeg har stadig det bedste forhold til Michael Dyrby,« siger han til Journalisten.dk

Men han angriber jo din troværdighed ved at sige, at du ikke kan vide, hvad du påstår at vide?

»Jamen, det må han jo så mene. Michael Dyrby kan jo af gode grunde ikke vide, hvad jeg ved,« slår han fast.

Kaare R. Skou mener ikke, han handler illoyalt over for kollegaerne på TV 2, fordi han ikke røber navnet på den medarbejder i Forsvarsministeriet, der altså angiveligt talte over sig.

»Vi [Michael Dyrby og jeg red.] er begge to enige om, at vi ikke røber nogen navne. Lige meget hvor meget Politiken graver videre, så får de ikke mere ud af at tale med mig,«

Kaare R. Skou holder fast i sin påstand om, at lækagen kom fra en ansat i Forsvarsministeriet. Det skrev han nemlig allerede i sin bog "Land at lede", der udkom i 2008. Dengang vakte påstanden ingen opstand.

»Det, jeg står ved, er de ting, jeg skrev i min bog for to år siden. Hvis jeg skulle nå til en anden konklusion i dag, så skulle jeg jo dementere det, jeg skrev i bogen, og det jeg har jo lidt vanskeligt ved at gøre,« siger Kaare R. Skou.