Information afskediger fire journalister

Dagbladet Information må fyre fire journalister. Alene i år mister Information op til 2,8 millioner kroner  på grund af gratisavisernes indhug i statens distributionsstøtte .

Dagbladet Information må fyre fire journalister. Alene i år mister Information op til 2,8 millioner kroner  på grund af gratisavisernes indhug i statens distributionsstøtte .

Det fortæller direktør for Information Morten Hesseldahl til Journalisten.dk.

Gratisaviserne 24timer og MetroXpress er til sammen tildelt maksimal distributionsstøtte på i alt 34 millioner kroner, og får gratisavisen Urban ligeledes del i distributionsstøtten, vil støtten til gratisaviserne være på mere end 50 millioner kroner, fremgår det af tal fra Information.

Det vil betyde, at Information fremover kan forvente at miste et betydeligt millionbeløb årligt.

Morten Hesseldahl siger til Journalisten.dk:
»Hvis Urban også lægger billet ind på distributionsstøtten, så taler vi om at miste op til fire millioner kroner om året. Vi har med en ny plan lagt op til at lave besparelser og få forøgede indtægter på cirka seks millioner kroner, og vi burde kunne absorbere det tab, vi kan se komme fra den mistede distributionsstøtte, og så må vi se tiden an«.

– Skyldes jeres besparelser og afskedigelserne dermed udelukkende, at I mister distributionsstøtte til gratisaviserne?

»Ja, det er årsagen. Men lad os nu se – jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at politikerne havde til hensigt, at gratisaviserne skulle have del i distributionsstøtten,« siger Morten Hesseldahl.

I dag, fredag, vil radioprogrammet Mennesker og medier på P1 tage gratisavisernes indhug i distributionsstøtten op.

1 Kommentar

Jan Eskildsen
28. FEBRUAR 2009
Re: Information afskediger fire journalister

Hvor er det sørgeligt, at kvalitetsaviser skal lide under den tiltagende overfladiskhed.

Og hvor er det underligt, at ingen har kommentarer til det her på stedet.

Er alle danske journalister bange for ikke at kome i betragtning til jobs, hvor overfladiskhed og sladder har første prioritet?