sparerunde

Hovedstadens Mediehus mister en fjerdedel af sine redaktionelle medarbejdere

Hovedstadens Mediehus er det mediecenter, der bliver hårdest ramt af fyringsrunden på JFM, fortæller tillidsrepræsentant

Da 17 redaktionelle medarbejdere i JFM torsdag blev afskediget, blev koncernens Hovedstadens Mediehus særdeles hårdt ramt.

Mediehuset, der tæller LIV-redaktionerne, som blandt andet dækker København, Amager og Frederiksberg, skal nemlig sige farvel til en fjerdedel af sine redaktionelle medarbejdere.

I Hovedstadens Mediehus er tre medarbejdere blevet afskediget, en ubesat stilling er blevet nedlagt, og en medarbejder skal for fremtiden stemple ind på Helsingør Dagblad, som også er en del af JFM. Ifølge tillidsrepræsentant Bo Børresen er det i runde tal en fjerdedel af de redaktionelle medarbejdere, der forsvinder.

”Vi er det mediecenter, der er blevet hårdest ramt. 18 bliver snart til 13 redaktionelle medarbejdere. Det kommer til at kunne mærkes,” siger Bo Børresen, der ud over at være tillidsrepræsentant også er journalist på FrederiksbergLIV.

Han mener dog, at det er for tidligt at sige noget om, hvordan det kommer til at påvirke mediehusets produkter og arbejdslivet for de redaktionelle medarbejdere på redaktionerne.

”Vi venter på at blive præsenteret for, hvordan de overordnede strategier bliver fremover. Så længe vi ikke kender planerne i detaljer, er det svært at sige, hvad det betyder for den enkelte medarbejder,” siger Bo Børresen.

Hovedstadens Mediehus har 10 lokale nyhedssites og husstandsomdeler hver uge 300.000 gratis aviser.

Skiftede navn for at favne alle JFM-medier

Ikke længe efter at Jysk Fynske Medier inden jul varslede fyringsrunden, skiftede mediekoncernen også navn til JFM.

Baggrunden for navneskiftet er, at koncernen ikke kun opererer vest for Storebælt, da JFM også ejer Helsingør Dagblad og Hovedstadens Mediehus. Det har tillidsrepræsentanten dog ikke set som et signal om, at der skulle skæres mindre i hovedstadsområdet.

”Det er hverken mere eller mindre rimeligt, uanset hvad virksomheden hedder,” siger Bo Børresen.

Han kalder medierne i koncernen ’den samme JFM-familie’, og er ærgerlig over, at hovedstadens JFM-redaktioner bliver mindre.

”Det er altid træls, men jeg må gå ud fra, at ledelsen har sine grunde til at gøre det,” siger Bo Børresen.

JFM skal spare omkring 100 millioner kroner, og fyringsrunden er kun en del af planen for besparelser.

Både JFM’s igangværende overenskomstforhandlinger og forhandlinger om tech-millioner og fotograferende journalister, som kommer til at finde sted i februar, kan få betydning for det samlede antal ansatte i mediekoncernen.

I alt er 57 medarbejdere berørt af fyringsrunden.

0 Kommentarer