Sparerunde

Adskillige medarbejdere skal vinke farvel til deres arbejde i et af Danmarks største mediehuse

Jysk Fynske Medier skal ud i en sparerunde, har medarbejderne netop fået at vide på et fællesmøde

Danmarks næststørste mediekoncern, Jysk Fynske Medier, skal spare penge, og det kommer til at betyde opsigelser i koncernen.

Det har medarbejderne netop fået at vide på et fællesmøde, erfarer Journalisten.

Samlet skal koncernen ifølge Journalistens oplysninger vinke farvel til omkring 50 medarbejdere.

”Det kommer til at betyde, at der lige nu er 22 redaktionelle medarbejdere på tværs af udgivelser, vi skal forhandle om fyringer for,” siger tillidsrepræsentant Lene Sarup.

Stigende udgifter

Jysk Fynske Medier er bare den seneste mediekoncern i rækken, der skal ud i en større sparerunde. For få uger siden var det JP/Politikens Hus, der blev kastet ud i samme spareøvelse som følgende af generelt stigende udgifter på alt fra papir til distribution.

Det er også de stigende priser, der ligger til grund for spare- og fyringsrunden i Jysk Fynske Medier.

”Det er begrundet med alle de udefrakommende udgifter, som andre medier også oplever, så det kommer ikke som sådan som en overraskelse. Men det er fortvivlende,” siger Lene Sarup.

Jysk Fynske Medier beskæftiger omkring 1.800 medarbejdere og står blandt andet bag JydskeVestkysten og dækker dele af Nordsjælland, hele Fyn og store dele af Jylland. Koncernen udgiver i alt 15 dagblade og 63 ugeaviser, har fire radiokanaler og er hovedejer på radiokanalen Radio4.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra Jesper Rosener, adm. direktør i Jysk Fynske Medier.

0 Kommentarer