Sparerunde

Torsdag morgen får 17 af JFM’s journalister at vide, at de skal fyres

29 ansatte bliver direkte berørt af sparerunden, hvor i alt 45 stillinger nedlægges

Tidligere i dag havde tillidsfolkene i JFM – tidligere kendt som Jysk Fynske Medier – det sidste forhandlingsmøde om den kommende sparerunde i koncernen.

Efter mødet står det klart, at i alt 17 journalistiske medarbejdere torsdag mellem 08 og 08:30 vil få et opkald med besked om, at de er afskediget. Det fortæller tillidsrepræsentant Lene Sarup fra Fyens Stiftstidende.

”Når vi når frem hertil, hvor vi ved, at nu er det de her mennesker, der skal fyres, så er det simpelthen bare så trist og sørgeligt,” siger hun.

Tager selv en fratrædelse

Oveni de 17 fyringer står 12 medarbejdere til at blive flyttet til en anden stilling eller bliver på anden vis direkte berørt af sparerunden. Således kommer det samlede antal berørte JFM-medarbejdere op på 29.

Dertil kommer foreløbigt fem, der har fået en frivillig fratrædelse. En af dem er Lene Sarup selv.

”Jeg er 68 år, så det er på tide,” forklarer hun og tilføjer, at hun først stopper efter medarbejderforeningens næste generalforsamling i november.

Flere forhandlinger i februar

Samlet nedlægger JFM’s ledelse 45 journalistiske stillinger som resultatet af sparerunden. 23 af dem er vakante stillinger.

Det er 20 færre, end de 65 stillingsnedlæggelser, som administrerende direktør Jesper Rosener tidligere har varslet.

Ændringen skyldes, at 20 stillinger afhænger af, om ledelsen får en aftale igennem om tech-millioner og fotograferende journalister. Forhandlingerne om den del, som har mødt skarp kritik fra Dansk Journalistforbund, vil først finde sted i februar.

Dertil kommer de igangværende overenskomstforhandlinger, der også kan få betydning for det samlede antal af ansatte i huset, hvis lønstigningerne overstiger de to procent, som ledelsen har budgetteret med.

0 Kommentarer