
Jysk Fynske Medier kræver, at journalisterne skal fotografere og frasige sig fremtidige indtægter fra techfirmaer. Foto: Pr-foto
Hvis økonomien i Jysk Fynske Medier skal hænge sammen på længere sigt, er der to ultimative krav i de nuværende spareforhandlinger, som medarbejderne skal acceptere.
Det ene krav er – som Journalisten skrev i går – en uopsigelig aftale om, at journalisterne i Jysk Fynske Medier skal tage fotos.
Det andet krav er en uopsigelig aftale om, at indtægter fra techselskaber ikke tilfalder medarbejderne, men derimod Jysk Fynske Medier.
Til Mediawatch forklarer administrerende direktør Jesper Rosener, at der netop ikke er tale om aftaler, der gælder for en kort periode.
Aftalerne skal være ”bestandige”, fordi Jysk Fynske Medier ikke kan leve med, at det bare gælder for en ”kortvarig periode fremadrettet”.
Aktuelt er Jysk Fynske Mediers underskud i budgettet for 2023 dækket ved frasalg af ejendomme. De penge, som skal findes nu, dækker perioden efter, forklarer Jesper Rosener.
”Det giver ikke nogen mening, at det bare gælder for en kort periode, indtil overenskomstforhandlingerne begynder igen. For vi når nok ikke at få nogen penge inden da, fordi der endnu ikke er nogen aftale på plads med techselskaberne,” siger Jesper Rosener.
Kan koste 20 ansatte jobbet
Jesper Rosener fastslår over for Mediawatch, at hvis journalisterne ikke vil være med på de to aftaler, vil det koste yderligere 20 stillinger, ”fordi vi på sigt mangler pengene i budgettet”.
Nedskæringerne står i forvejen til at betyde nedlæggelsen af 65 stillinger, inklusive vakante stillinger.
Tillidsfolkene og ledelsen er netop begyndt på forhandlingerne.
Tillidsrepræsentant Lene Sarup har forklaret, at der i den kommende tid bliver arbejdet på at nedbringe antallet af afskedigelser.
”Vi har stadig tre forhandlinger tilbage, så det stopper ikke her. Vi forhandler stadig, og vi vil bruge den kommende tid på at finde nogle smarte besparelser,” sagde hun.
Et dekret
I går afviste Dansk Journalistforbunds næstformand, Allan Boye Thulstrup, at DJ kan acceptere uopsigelige aftaler.
”Hvis det ikke er muligt at opsige aftalen, er det ikke en aftale, men et dekret,” sagde Allan Boye Thulstrup.
I et svar til ledelsen har medarbejdersiden i Jysk Fynske Medier afvist kravene og tilføjet, at der i hverdagen slet ikke er problemer med at få journalisterne til at tage billeder.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.