Nedskæringer

Fyringsrunde i Jysk Fynske Medier rammer hårdere end først ventet

Tillidsfolkene arbejder på at finde smarte besparelser, der kan nedbringe antallet af fyringer

42 journalister skal afskediges, og et betydeligt antal ubesatte stillinger skal nedlægges i Jysk Fynske Medier. Dermed kommer antallet af nedskæringer op på 65 journalistiske stillinger i alt.

Sådan lyder udspillet fra ledelsen i Danmarks næststørste private mediekoncern, Jysk Fynske Medier,  som står midt i en omfattende sparerunde. Ifølge ejerne er det inflationen, der skaber et behov for at skære ned i mediekoncernen.

Det har tidligere været fremme, at der var tale om nedlæggelse af 50 stillinger, heraf 22 fyringer.

Men ifølge tillidsrepræsentant Lene Sarup er der i udspillet fra ledelsen tale om i alt 42 afskedigelser af DJ-medlemmer og 23 vakante journalistiske stillinger.

Tre forhandlinger tilbage

Tillidsfolkene og ledelsen har mødtes én gang, og her var svaret på udspillet fra tillidsfolkene et klart nej. Lene Sarup forklarer, at der i den kommende tid bliver arbejdet på at nedbringe antallet af afskedigelser.

”Vi har stadig tre forhandlinger tilbage, så det stopper ikke her. Vi forhandler stadig, og vi vil bruge den kommende tid på at finde nogle smarte besparelser,” forklarer hun.

Administrerede direktør Jesper Rosener oplyser, at der lige nu ”forhandles om alt muligt”, og at han ikke har yderligere kommentarer.

Ud over reduktionen i antallet af medarbejdere ønsker ejerne ifølge Journalistens oplysninger at lave en uopsigelig tilføjelse til husaftalen om, at journalister skal påtage sig at fotografere.

Ejerne ønsker også en uopsigelig aftale om, at fremtidige indtægter fra techgiganter skal gå ubeskåret til ledelsen.

Begge dele er blevet afvist af medarbejdersiden.

Oveni ønsket om at nedlægge de 65 stillinger skal lægges de fyringer, det i fremtiden udløser, hvis overenskomstforhandlingerne ifølge ejerne kommer til at udløse for store lønstigninger.

Jysk Fynske Medier står blandt andet bag JydskeVestkysten og dækker dele af Nordsjælland, hele Fyn og store dele af Jylland. Koncernen udgiver i alt 15 dagblade og 63 ugeaviser, har fire radiokanaler og er hovedejer på radiokanalen Radio4.

3 Kommentarer

John Randeris
4. JANUAR 2023
Er man virkelig ikke kommet længere i JVM, sikke nogle ????. Tror der skal en ny chef til, manden aner jo ikke hvordan der bliver lavest avis i disse tider ... ???? ????
Laurits Brorholt Baad Holdt
4. JANUAR 2023
Hej Jakob
Hvad betyder "...at fremtidige indtægter fra techgiganter skal gå ubeskåret til ledelsen."?

Venlig hilsen
Laurits Holdt
Toke Gerding Jensen
4. JANUAR 2023
Synes ærligt, at det er bizart, at de vil skære så mange stillinger, men samtidig sørge for, at "fremtidige indtægter fra techgiganter skal gå ubeskåret til ledelsen". Så flere penge til ledelsen, samtidig med at de vil afskedige et stort antal af dem, der laver deres indhold. Det virker tonedøvt.