Sparerunde

57 medarbejdere hos JFM er direkte berørt af besparelser

16 redaktionelle medarbejdere har fået en decideret fyreseddel, mens andre har fået en frivillig fratrædelse

Samlet fik 39 medarbejdere i mediekoncernen JFM, tidligere Jysk Fynske Medier, i går at vide, at de er blevet fyret.

Det fremgår af et nyhedsbrev til medarbejderne, som Journalisten har set.

Ud over de 39 afskedigelser har 13 medarbejdere fået at vide, at de skal flyttes til et nyt arbejdssted eller andre opgaver. Fem medarbejdere, som selv har henvendt sig med ønske om det, har fået en frivillig fratrædelse.

Dermed er det 57 medarbejdere i koncernen, der bliver direkte berørt af besparelserne, der blev meldt ud inden jul.

Fyringsrunden har også ramt de redaktionelle medarbejdere. 16 DJ-medlemmer fik i går morges at vide, at de bliver fyret. Med flytningen til andre funktioner eller lokationer er det 28 medlemmer af Dansk Journalistforbund, der er berørt af sparerunden.

Takker medarbejderne

Til MediaWatch oplyser tillidsrepræsentant for de journalistiske medarbejdere Lene Sarup, at der derudover er indgået fem aftaler om frivillige fratrædelser blandt de redaktionelle medarbejdere, mens 19 stillinger er blevet nedlagt.

Vi har nu gennemført de nødvendige tiltag i forhold til medarbejdere,” skriver ledelsen i nyhedsbrevet.

Journalisten har siden torsdag morgen forsøgt – uden held – at få en kommentar fra  JFM’s ledelse til, hvordan afskedigelserne fordeler sig i koncernen.

I nyhedsbrevet takker ledelsen ”de berørte medarbejdere for deres indsats og ønsker dem al mulig held og lykke i deres arbejdsliv fremover”.

For at hjælpe dem så godt som muligt videre tilbyder vi outplacement-forløb til alle, ligesom vi genopliver vores jobbank, hvor ledelse og tillidsrepræsentanter sammen arbejder for at finde nye job eller uddannelse til de afskedigede medarbejdere,” står der.

Flere forhandlinger forude

Besparelserne og de kommende opsigelser blev meldt ud på et medarbejdermøde den 20. december.

Ligesom i andre mediekoncerner er det blandt andet stigende udgifter til papir og distribution, der gør, at Jysk Fynske Medier skal spare.

Men forklaringen er ifølge ansvarshavende chefredaktør Peter Orry også, at medieforliget endnu ikke er blevet vedtaget i Folketingssalen. I maj 2022 blev de lokale og regionale medier stillet flere penge i udsigt, men loven er efter otte måneder endnu ikke blevet vedtaget. Derfor er støtten ikke blevet udbetalt.

”Vi står i den her svære økonomiske situation, fordi vi har et folketing, der ikke kan tage sig sammen til at gennemføre medieforliget. Der er vedtaget en betydelig støtte til ugeaviserne, fordi de bidrager til at sikre den lokale sammenhængskraft. Men på grund af folketingsvalget nåede det ikke at blive stemt igennem,” sagde Peter Orry tidligere på måneden til Journalisten.

At fyringsrunden som følge af besparelserne er overstået, betyder ikke, at tillidsrepræsentanter, DJ og ledelsen i JFM er færdige med forhandlinger for nu. Forude venter nemlig forhandlingerne om en ny overenskomst. Også i den forbindelse har ledelsen gjort det klart, at det kommer til at koste på medarbejderstaben.

Administrerende direktør i JFM Jesper Rosener har nemlig sagt, at der skal spares på medarbejdere, hvis de kræver en lønstigning på mere end to procent.

0 Kommentarer