Har billederne fra Haiti været for voldsomme?

 Michael Koch, pressefotograf, Nordjyske Medier:»Det synes jeg absolut ikke. Jeg synes, at man skal passe på med ikke altid at skåne folk for frygtelige ting af falsk godhed, specielt ikke når det er virkeligheden.«

 

Michael Koch, pressefotograf, Nordjyske Medier:
»Det synes jeg absolut ikke. Jeg synes, at man skal passe på med ikke altid at skåne folk for frygtelige ting af falsk godhed, specielt ikke når det er virkeligheden.«

Pierre Sales, billedredaktør, Scanpix:
»Det synes jeg ikke generelt. Der ér jo lig. Det er sandheden, og hvorfor skulle man ikke vise det? Jeg har været ude for, at vi ikke viser billeder af døde danskere, men så snart det er langt væk, gør det ikke så meget.

Jeg finder personligt ikke noget anstødeligt ved lig, for døden er en del af livet. Men jeg tager selvfølgelig hensyn til det i mit arbejde og sender ikke hvad som helst ud.

Jeg er ikke helt afklaret omkring, hvorfor vi mener, at det er nødvendigt at vise lig fra Haiti, men ikke af danskere. Måske er det fordi, der er flere. En redaktør sagde engang i en debat, "vi viser ikke lig," men dagen efter var der billeder fra en katastrofe, hvor der blev vist et lig.«

0 Kommentarer