Gallafest og prisuddeling aflyst på grund af corona

De midt- og vestjyske kolleger aflyser den årlige prisfest. ”Hvis alle skal sendes i hjemmekarantæne, så har vi handlingslammet rigtig mange arbejdspladser, som er vigtige for offentligheden,” siger kredsformand

Kreds 5 aflyser sin gallafest, prisuddeling og generalforsamling i weekenden. Arrangementerne, som skulle være afviklet fra klokken 15 og hele aftenen i Holstebro, er på grund af regeringens anbefalinger om coronavirus udskudt.

Der var tilmeldt knap 60 deltagere.

”Vi oplevede, at flere og flere spurgte, om det nu blev gennemført. Vi har også oplevet en nervøsitet i forhold til den rolle i lokalsamfundet, som vores medlemmer har. Det er en meget stor del af den midt- og vestjyske medie- og kommunikationsbranche, vi kunne lægge ned,” siger formand Allan Boye Thulstrup.

Han kalder det et beredskabshensyn – og det tager kredsen alvorligt.

”Vi kunne nedlægge DR Midt Vest, TV 2 Midt Vest, Herning Folkeblad, Viborg Stifts Folkeblad, Skive Folkeblad, Dagbladet Holstebro-Struer – og kommunikationsafdelingerne i Herning Kommune og Region Midtjylland. Og mange flere,” siger kredsformanden.

”Det er medier og kommunikationsarbejdspladser, som har en særlig rolle, hvis situationen bliver værre. En ting er, hvis nogen bliver smittet, men hvis alle fra festen skal sendes i hjemmekarantæne, så har vi handlingslammet rigtig mange arbejdspladser, som er vigtige for offentligheden.”

Koster ”en større udgift”

Nu prøver Kreds 5 at undersøge mulighederne for at flytte arrangementet. Allan Boye Thulstrup lægger ikke skjul på, at det vil betyde en ”større udgift” at rykke det så sent.

”Vi håber, at vi snart har en mere rolig situation, så vi kan invitere til en ny fest og generalforsamling,” siger han.

I mellemtiden fortsætter den siddende bestyrelse.

Til gallafesten skulle Kreds 5 også uddele sine fire priser. Prisvinderne vil fortsat blive holdt hemmelige og afsløres først, når festen faktisk afholdes.

”De nominerede og vinderne fortjener at blive hyldet. Det håber vi at gøre til en ny fest i løbet af foråret,” siger Allan Boye Thulstrup.

Kreds 1 aflyste i går

I går tirsdag aflyste DJ’s største kreds, den københavnske Kreds 1, også sin generalforsamling. Det skete i sidste øjeblik – få timer før den skulle være afholdt.

”Vi kan ikke løbe en risiko i forhold til enten at sprede smitte eller risikere, at en masse mennesker kommer i karantæne på grund af vores generalforsamling,”  forklarede Kreds 1-formand Frederik M. Juel.

Dansk Journalistforbund har også taget sine forholdsregler centralt. Forbundet har i dag meldt ud, at det aflyser alle eksterne møder og samtaler af hensyn til medarbejdernes sikkerhed.

0 Kommentarer

Læs også

Aflyser generalforsamling på grund af corona

Aflyser generalforsamling på grund af corona

10. MARTS 2020
Coronasmittet TV2 News-redaktør:

Coronasmittet TV2 News-redaktør: ”Dækningen har været massiv”

02. MARTS 2020