Familiemedlem til journalist i Tyskland dræbt af Taleban

Deutsche Welle oplyser, at et familiemedlem til en journalist blev dræbt, da Taleban gik fra dør til dør for at finde journalisten, der nu arbejder i Tyskland

Et familiemedlem til en journalist, der arbejder for det tyske medie Deutsche Welle, er blevet skudt og dræbt af Taleban-krigere i Afghanistan.

Det oplyser Deutsche Welle torsdag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ifølge mediet blev familiemedlemmet dræbt, da medlemmer fra Taleban-bevægelsen gik dør til dør i det vestlige Afghanistan for at finde journalisten, der nu arbejder i Tyskland.

Da dette ikke lykkedes, blev familiemedlemmet dræbt i stedet.

Et andet familiemedlem blev alvorligt såret i forbindelse med angrebet.

Andre af den mandlige journalists slægtninge havde ifølge Deutsche Welle held med at slippe væk i sidste øjeblik. De er nu på flugt ifølge mediet.

Flere ansatte i skjul

Journalistens navn og nationalitet oplyses ikke.

”Drabet på et tæt familiemedlem til en af vores redaktører begået af Taleban er utrolig tragisk. Det demonstrerer den akutte fare, som al vores personale og deres familier er udsat for i Afghanistan,” siger Deutsche Welles direktør, Peter Limbourg, ifølge dpa.

”Taleban er åbenbart allerede i gang med at foretage en organiseret eftersøgning for at finde journalister i Kabul og andre provinser.”

Ifølge den uafhængige organisation Committee to Protect Journalists (CPJ), der arbejder for pressefrihed verden over, har Taleban-krigere ransaget i alt tre Deutsche Welle-ansattes hjem i Afghanistan, siden den militante bevægelse overtog magten i landet.

Flere af de ansatte er siden gået i skjul.

Overfald efterforskes

Ifølge nyhedsbureauet AFP efterforsker CPJ også meldinger om, at Taleban-krigere skulle have overfaldet og banket mindst to journalister i den østlige by Jalalabad. Det skulle være sket, mens journalisterne dækkede en protest mod Talebans magtovertagelse.

En talsmand for den militante bevægelse sagde tirsdag på et pressemøde i Kabul, at Afghanistans private medier ”kan fortsætte med at være frie og uafhængige” under Talebans styre.

Det fik onsdag CPJ til at opfordre Taleban til at stoppe med at ransage journalisters hjem og bruge vold mod dem.

0 Kommentarer

Læs også

Familiemedlem til journalist i Tyskland dræbt af Taleban

Familiemedlem til journalist i Tyskland dræbt af Taleban

20. AUGUST 2021