Det Berlingske Officin får nyt navn

Som led i en omfattende forandringsprocess har koncernen bag Berlingske Tidende, B.T., Urban og Århus Stiftstidende valgt at få nyt navn.

Som led i en omfattende forandringsprocess har koncernen bag Berlingske Tidende, B.T., Urban og Århus Stiftstidende valgt at få nyt navn.

Efter mere end 259 år er det slut med at kalde sig for et officin. Fra og med i dag hedder Det Berlingske Officin blot Berlingske Media, oplyser DBO-Kommunikation (se det ny logo øverst oppe).

»3. januar 2009 er det 260 år siden, at Ernst Henrich Berling udgav koncernens første avis. Vi er i gang med en omfattende forandringsproces i hele koncernen netop i år for at bringe os i front til en helt ny medieæra, som vi har tænkt os at sætte vores stærke præg på, præcis som Berlingske har gjort det igennem århundreder,« udtaler koncernchef Lisbeth Knudsen med tilføjelsen:

»Derfor vender vi nu et blad i Berlingskes historiebog og foretager med det nye navn et markant skifte fra traditionel dagbladskoncern til moderne multimedievirksomhed.«

Berlingske Media består af mere end 60 aviser og endnu flere webportaler. Samlet er der godt 3.000 ansatte, og omsætningen er i alt på 3,8 mia. kr.

I begyndelsen af august flytter en række af koncernens media i øvrigt tilbage til Pilestræde i København.

1 Kommentar

lasse b. jensen
16. JUNI 2008
Kejserenes nye klæder

Det er en meget interessant prioritet, at et grundlæggende problem med fornyelse og indtjening i den traditionsbundne koncern skulle kunne løses med et navneskifte. Man kunne være flabet og mene, at lige som det ulykkelige menneske ved navn Kurt næppe får det bedre af et nummerologisk skift til navnet Kurit (tak, Hausgaard), løses der næppe grundlæggende problemer med Berlingskes navneskifte.

 Linie 3 havde følgende punchline i forbindelse med Hildens cykelshorts-fadæse: "Klæder skaber folk, men ikke Jytte Hilden." Man kunne have lyst til at tage Berlingske med i samme ombæring. Det er ikke nok med nye klæder. Socialdemokratiet/Socialdemokraterne kan vist skrive under på, at nyt navn og logo forslår som en skrædder i helvede, når der er tale om det helt grundlæggende spørgsmål: hvad stiller vi op med det faktum, at verden er under forandring og vores "produkt" derfor mister betydning

At ordet 'Officin' skulle sig noget om, at det kun drejer sig om printmedier/dagblade, har jeg svært ved at forstå. I mit eget vokabular er eneste konnotation noget klassisk og historisk. Og her er da noget, Berlingske i meget høj grad kunne have gavn af at huske på dagligt - og bevare som en del af koncernens navn. For er der noget, de midt i processen med at tjene penge på at sælge golfrejser og mobilt bredbånd til læserne kunne have god brug for, så var det da at huske på, at man engang var et rigtigt nyhedshus.

 Lasse B. Jensen