Debattør: Mylenberg ryster på hånden og tørrer den af på mig

Jysk Fynske Medier har fjernet debatindlæg efter heftig kritik. I indlægget skrev debattør Angela Brink, at hun så nogen heile til fodboldkamp mellem Brøndby og FCK. “Den slags udokumenterede påstande skal vi ikke bringe,” siger chefredaktør Troels Mylenberg. Brink kritiserer ham for forløbet, men erkender, at hun kan have taget fejl

Jysk Fynske Medier har både på fyens.dk og jv.dk valgt at fjerne et debatindlæg fra debattør Angela Brink, hvor hun skrev, at hun så fodboldfans på langsiden af Brøndby Stadion heile i den seneste kamp mellem Brøndby og FCK, som blev spillet søndag den 6. august.

Samtidig bringer mediehuset i dag en præcisering både på print og digitalt, hvor de beklager debatindlægget. Debatindlægget og Angela Brink har været udsat for voldsom kritik på Twitter, hvor flere Brøndby-fans beskylder hende for at kalde alle fodboldfans for nazister.

“Brøndby IF oplyser, at klubben og politiet har gennemset videooptagelser fra kampen på Brøndby Stadion og ikke har kunnet se tilskuere, der heilede,” skriver Jysk Fynske Medier.

Troels Mylenberg, ansvarshavende chefredaktør i Jysk Fynske Medier, mener, det var en fejl at publicere debatindlægget.

“Vi ender med at tage det af, fordi vi ikke mener, der er dokumentation for at komme med de påstande,” siger Troels Mylenberg.

Hvorfor afpublicerer I det helt?

“Når vi af politiet får at vide, at der ikke med deres øjne er nogen grund til at sige, at nogen heiler, så vurderer jeg, at indlægget mister sin værdi og ikke længere skal være tilgængeligt. Hvis man skriver noget, der er åbenlyst forkert, bør man standse ulykken,” siger han.

Debattør og journalist Angela Brink er meget kritisk over den måde, Jysk Fynske Medier har håndteret forløbet på.

“Det er deres gode ret at afpublicere indlægget. Men deres opinionsredaktør skriver til mig, inden de publicerer indlægget, at de er meget glade for det,” siger hun og tilføjer:

“Troels har pillet den af og skriver dybest set på Twitter, at jeg lyver. Jeg kan ikke se det som andet end en chefredaktør, der ryster på hånden og forsøger at slippe af sted med at køre den over på mig, selv om jeg selv kontaktede avisen for at rette det, jeg havde skrevet,” siger hun.

Hun fastholder, at hun mener at have set nogen heile på Brøndby Stadion, selv om hun erkender, at hun kan have tolket det forkert.

“Jeg er ikke ude på at såre“

I det oprindelige debatindlæg, der handler om, at vi ikke bør tage let på nazistiske tendenser i samfundet, skrev Angela Brink, at “der faktisk også blev heilet på langsiderne“ på Brøndby Stadion.

Inden publicering var debatindlægget blevet læst igennem og godkendt af opinionsredaktøren på Avisen Dannmark, der er Jysk Fynske Mediers redaktion for fællesstof.

Flere kritiserede herefter Angela Brink på Twitter for at beskylde almindelige Brøndby-fans for at bruge den nazistiske hyldesthilsen. Angela Brink skrev derefter til opinionsredaktøren og bad ham præcisere debatindlægget, så der stod, at man kunne “se enkelte heile på langsiden på Brøndby Stadion”.

Hun erkender, at hendes formulering – inklusive den første rettelse – var forkert.

Hun forklarer, at hun i stedet for langsiden, hvor der blandt andet står børnefamilier, mente endetribunen bag et af målene på stadion, hvor flere FCK-fans ved kampens afslutning gik til angreb på politiet på stadion. Det var nogle få af disse tilskuere, som hun mente heilede.

“Det er en faktuel fejl. De mener, jeg anklager en hel langside for at være nazister. Det er selvfølgelig ikke min mening. Jeg er ikke ude på at såre en hel masse mennesker. Og jeg synes også, de har en pointe. Det er jo derfor, jeg samme aften beder om at få indlægget præciseret,” siger hun og tilføjer:

“For mig at se blev der heilet. Men jeg anerkender også, at jeg ikke kan vide det med 100 procents sikkerhed. Jeg er jo ikke inde i hovedet på dem, så derfor er det upræcist af mig, og det beklager jeg virkelig meget,” siger hun.

Redaktør: “Jeg har påtaget mig det fulde ansvar”

Ifølge Troels Mylenberg var det hans og mediehusets ansvar, at debatindlægget blev publiceret.

“Jeg har påtaget mig det fulde ansvar på hendes vegne. Jeg har ikke forsøgt at tørre den af på hende. Det ville ikke være fair. Det er os, der skulle have hjulpet hende bedre,” siger han.

Har I faktatjekket indlægget ordentligt, inden det blev publiceret?

“Nej, ellers havde vi ikke trykt det. Vores opinionsredaktør har været igennem det, men er desværre ikke faldet over det. Og det er mit ansvar. Vi skal ikke bringe den slags udokumenterede påstande uden at tage forbehold,” siger Troels Mylenberg.

Da der i første omgang blev rettet i debatindlægget digitalt, deklarerede mediehuset det ikke.

“Det burde det være blevet. Det er en fejl,” siger Troels Mylenberg.

“Det er normal kutyme, ligesom I også gør på Journalisten, at påpege det, når vi præciserer eller korrigerer fejl i vores artikler og indlæg.”

Hvorfor har I ikke valgt at lade artiklen blive stående på nettet, så folk kan gå ind på den og se, der var fejl i den? Kan det ikke forvirre læserne?

Jeg synes, det rigtigste er, når noget er grundløst og forkert, at det ikke længere ligger ude i det offentlige rum og forvirrer. Man kan argumentere for, at vi skulle have skrevet på indlægget, at der ikke er hold i påstandene, men det synes jeg er lidt bagvendt,” siger Troels Mylenberg.

Har politianmeldt trusler

Angela Brink fortæller, at Troels Mylenberg ikke personligt har været i kontakt med hende, inden debatindlægget blev taget ned.

“Jeg skrev til ham i går aftes, for jeg synes ikke, han kunne være det bekendt. Det er han blevet sur over. Han vil ikke have flere klummer, og jeg ønsker bestemt heller ikke at skrive mere for ham. At ofre folk uden at have talt med dem som chefredaktør har jeg aldrig oplevet før,” siger hun og tilføjer:

“Jeg påtager mig ansvaret for at skrive noget, der ikke var godt nok og præcist nok. Men jeg synes, den måde, han har håndteret det på, har været meget usympatisk og meget utrygt. Jeg har bestemt fejlet og såret folk, og det er jeg så ked af. Det hele er jo gået igennem deres redaktionelle system, inden det blev publiceret. Jeg ønsker ikke længere at have noget med den mand at gøre,” siger hun.

Troels Mylenberg har ikke ønsket at kommentere på, at Angela Brink ikke fremover vil skrive debatindlæg for Jysk Fynske Medier. Han siger, at sagen er “en lærestreg”.

“Vi skal være grundigere også i forhold til faste, eksterne skribenter. Vi kan nemt komme til at sige, at fordi vi kender dem godt, og det plejer at være inden for skiven, så læser vi dem måske ikke lige så kritisk som indlæg fra skribenter, vi ikke kender. Og det bør vi lære af,” siger han.

Angela Brink fortæller, at hun efterfølgende har modtaget trusler på sociale medier på grund af indlægget, ligesom hun føler sig truet uden for sit eget hjem. Flere af truslerne har hun politianmeldt.

“Nogen har lagt mit direkte nummer og email ud og skrevet, at psykosesækken gerne vil have beskeder,” siger hun.

Hun fortryder ikke at have skrevet debatindlægget.

“Det er altid mere behageligt at være en dronning, der fejlfrit bliver ført frem på et guldfad. Men hvis man deltager i debatten, må man også tåle, at nogen siger, man kunne gøre det bedre. Nogle gange kan man lave en fejl. Det skete så desværre for mig den her gang, og det er jeg virkelig ked af. Og der må også være plads til, at man indrømmer det, og at man så kommer videre.”

5 Kommentarer

Kim Rasmussen
11. AUGUST 2017
hvor er det dog grinagtigt at
hvor er det dog grinagtigt at læse kommentarerne fra tøsefornærmede fodboldfans, der uge efter uge er stiltiende vidner til det voldsporno, der foregår på og omkring danske fodboldstadions ... men i stedet for at forholde sig til sin egen guilt by association er det selvfølgelig nemmere at kaste sig over Angela Brink
Jimmi Mysander
10. AUGUST 2017
Angela Brinks ageren i denne
Angela Brinks ageren i denne sammenhæng, er fuldstændig tåbelig og markværdig. Nu har hun i tre omgange omformuleret hendes anklage om hvem der heilede - først langsiden - så enkelte på langsiden - og nu er det fck fans hun siger har heilet.

Det bemærkelsesværdige er, at hun ikke vil komme med nogen form for dokumentation for hendes vilde påstand.

Hun burde allerede tidligt i forløbet havde trukket hendes ord tilbage, og beklaget at hun har taget fejl, og troet at folk har heilet, mens de rent faktisk bare har sunget på deres hold.

Men i stedet har hun fasthold hendes anklager og kaldt fodboldfans for "nærtagende" på Twitter.

Prins Henrik må føle sig godt pustet i nakken, hvad angår rædselsfuld mediehåndtering, i denne tid.
Michael Jensen
10. AUGUST 2017
At Angela Brink påberåber sig
At Angela Brink påberåber sig offerrollen og fortæller om trusler mv er komisk. Hun er fuldstændig selvforskyldt i alle disse vredesudbrud, da hun i sit indlæg anklager fredelige fodboldfans for at udtrykke væmmelige nazistiske hilsener. Alle med den mindste indsigt i dansk fodbold ved at der ikke bliver heilet på de danske stadion. Og på trods at flere hundrede debattører på Twitter mv har gjort hende opmærksom på dette vil hun ikke erkende at hun har begået en brøler i gigantklassen. Istedet skal vi læse om hvor skuffet hun er over en chefredaktør og at hun er bange for at gå uden for en dør.
Det er ganske enkelt sølle. Og godt af Jysk-Fynske Medier at vise handlekraft og droppe denne utroværdige klummeskribent, som på løgnagtig vis spreder anklager om, at der er nazister blandt Brøndbys hjemmebanepublikum.
Jeppe Hartmann
10. AUGUST 2017
Jens Brygger, du har godt
Jens Brygger, du har godt læst hendes CV, ikke? Bl.a. Cepos og konservative...
Aske Stentoft
10. AUGUST 2017
En journalist der ikke kan
En journalist der ikke kan fremlægge dokumentation for en påstand er jo helt til grin. Angela har på intet tidspunkt hævdet hun var på stadion og det må derfor være naturligt at antage hun har set billederne i tv. Når hun så derfor ikke kan/vil fremlægge dokumentation, så er det derfor plausibelt hun rent faktisk lyver. For billedemateriale fra kampen er der jo rigeligt af.
Jeg tror nu ikke det til starten var hendes hensigt at lyve. Jeg tror hun har misforstået de ting der sker på stadion. I løbet af alle kampe, så sker der det på Brøndby Stadion, at to tribuner råber til hinanden. Når det gøres, så peger man med armen mod den anden tribune. Og VIL man misforstå det, så kan det i et stillbillede godt misforstås som at heile.
Om det er gået op for Angela, måske på et sent tidspunkt, kunne være en forklaring på hun ikke vil indrømme fejlen, da det er grundlaget for hele artiklen. Hun kan med andre ord ikke trække dette element tilbage uden at trække hele artiklen tilbage.
Angeles troværdighed kan ligge på et lille sted. Den kan måske reddes en smule ved A) Undskylde B) Fremlægge dokumentation eller henvisning til minuttal, da kampen jo findes hos tv-selskaberne

Flere