Bo Lidegaard ny chefredaktør på Politiken

Så er Tøger Seidenfadens afløser fundet. Ny chefredaktør er historiker Bo Lidegaard, som Politiken betegner som en "en af landets mest vidende mennesker og skarpeste intellektuelle". Kontakten kom i stand for blot få uger siden, oplyser Lars Munch til Journalisten.dk. (opdateret 11:32) 

Så er Tøger Seidenfadens afløser fundet. Ny chefredaktør er historiker Bo Lidegaard, som Politiken betegner som en "en af landets mest vidende mennesker og skarpeste intellektuelle". Kontakten kom i stand for blot få uger siden, oplyser Lars Munch til Journalisten.dk. (opdateret 11:32)  Bo Lidegaard, 53, bliver den 13. ansvarshavende chefredaktør for dagbladet Politiken, hvor han følger efter Tøger Seidenfaden, som døde i januar i år.

De seneste år har Bo Lidegaard været chef for Statsministeriets klimasekretariat, og har før det beklædt ledende stillinger i både Statsministeriet og Udenrigsministeriet. Han har desuden været udsendt til Genève og til Paris, hvor han blandt andet virkede som Danmarks faste repræsentant ved UNESCO, skriver politiken.dk.

Bo Lidegaard er uddannet historiker og Politikens website fremhæver hvordan han i offentligheden har gjort sig særligt bemærket med bøger om Danmarks nyere historie, blandt dem biografien om Jens Otto Krag og doktordisputatsen om Henrik Kauffmann. Hertil kommer bøger om Danmarks stilling i forbindelse med anden verdenskrig.

Over for Journalisten.dk påpeger adm. direktør for JP/Politikens Hus, Lars Munch, hvordan Politiken i øjeblikket er i "en meget god gænge"

»Det ved enhver. Det gælder både læsermæssigt og kvalitetsmæssigt. Og jeg er helt sikker på, at Bo Lidegaard vil videreføre avisen med samme styrke.«

Lars Munch oplyser samtidig, at de første følere til Bo Lidegaard blev taget for forholdsvis kort tid siden.

»Den første kontakt blev taget for relativt nyligt. Det er blot få uger siden,« siger Lars Munch til Journalisten.dk og tilføjer:

»Der har været navneleg lige siden Tøger døde. Så vi har ikke haft behov for mange konsulenter til at komme med ideer. Vi har så en særlig proces med bestyrelse og fondsbestyrelse, som godkender indestillingen endeligt. Og der blev kun indstillet en person.« 

Ifølge Lars Munch har Bo Lidegaard i øvrigt alle de kvaliteter, der skal til for at føre Politiken videre.

»Bo Lidegaards enestående diplomatiske karriere og hans forskning har givet ham et internationalt udsyn, som ikke overgås af mange. Han er en uovertruffen formidler og debattør og har til overflod et usædvanligt behageligt væsen,« hedder det i pressemeddelelsen.

Selv påpeger den nye ansvarshavende chefredaktør, at behovet for Politiken aldrig har været større end nu:

»Som land og folk står vi over for valg, der på afgørende vis vil komme til at præge vores samfund i de kommende år. Politiken har en helt særlig plads i samfundsdebatten. Det gælder både journalistikken og de synspunkter, der forbindes med avisen. Jeg føler mig hjemme begge steder og glæder mig til at blive en del af alt det, Politiken står for«.

PS: Journalisten.dk arbejder på at få et interview med Bo Lidegaard senere i dag.

(opdateret 11:32 med kommentar fra Lars Munch)