Berlingske-medarbejdere: Grænsen er nået

Nu kan Berlingske Tidendes medarbejdere ikke presse deres moral eller motivation gennem flere sparerunder. De insisterer på, at der ikke kommer flere fyringer, og forventer fleksibilitet fra ledelsen.

Nu kan Berlingske Tidendes medarbejdere ikke presse deres moral eller motivation gennem flere sparerunder. De insisterer på, at der ikke kommer flere fyringer, og forventer fleksibilitet fra ledelsen.

»Nu er grænsen for medarbejdernes tålmodighed, motivation, moral og tro på fremtiden nået.«

Sådan lyder det i en udtalelse fra Berlingske Tidendes medarbejdere, der netop har holdt møde. I udtalelsen tager medarbejderne blandt andet skarpt afstand fra såkaldt skabelonredigering, hvor journalisterne skriver stort set direkte ind i avisens layout.

»Ikke blot er afskaffelsen af en del af de redigerendes arbejdsfunktioner respektløs over for den pågældende faggruppe. Det er også en afprofessionalisering, som hverken vi eller læserne kan være tjent med. Det vil medføre en akut forringelse af avisens kvalitet og troværdighed samt af medarbejdernes arbejdsvilkår,« står der i udtalelsen.

Medarbejderne slår også fast i udtalelsen, at de står sammen om den melding, som Journalisten.dk kunne berette om tidligere i dag: At der ikke skal være flere fyringer.

»Berlingske Tidendes medarbejdere insisterer på, at nedskæringerne denne gang sker på en ordentlig måde og via frivillige fratrædelsesordninger, så vi undgår deciderede fyringer,« skriver de.

Trods den bastante retorik regner medarbejderne ikke med en svær kamp mod ledelsen, når de skal sikre reelle frivillige fratrædelser til dem, der melder sig.

»Jeg forventer, at ledelsen lever op til det, de har sagt, og at de udviser stor fleksibilitet,« siger tillidsmand Frederik M. Juel til Journalisten.dk på vegne af den samlede medarbejderforening.

1 Kommentar

Søren Kjær Vestergaard
15. MAJ 2008
Re: Berlingske-medarbejdere: Grænsen er nået

Jeg håber at Lisbeth Knudsen får diskussionen rettet ind, således at medarbejderne arbejder positiv i en foranderlige aviskoncern, som for tiden blot afspejler turbulensen i verden. Jeg er også sikker på, at tiden snart er nået for, at selv Berlingskes engelsk ejer ser, at skal avisen være profitable på sigt er tiden moden til at investere i tryghed blandt medarbejderne. Der er skåret ind til benen, og skæres der mere vil hele konstruktionen kunne falde sammen, og det er ingen tjent med.