B.T. sletter jægerbogsartikel

B.T. har slettet en artikel om Jægerbogssagen fra deres hjemmeside. Det er kritisabelt og imod almindelig presseskik, mener mediejurist. Opdateret 6. september 11.45.

B.T. har slettet en artikel om Jægerbogssagen fra deres hjemmeside. Det er kritisabelt og imod almindelig presseskik, mener mediejurist. Opdateret 6. september 11.45.

B.T. har slettet en artikel om Jægerbogssagen fra Bt.dk, skriver nyhedsbureauet Newspaq.

Opdateret: Det fremgik af Newspaqs første artikel, at Infomedia også var blevet bedt om at fjerne artiklen. Det er imidlertid ikke korrekt. Newspaq har udsendt et nyt telegram, hvor de skriver, at B.T. selv har fjernet artiklen fra Infomedia. Det afviser B.T.

B.T.s adfærd er kritisabel, mener mediejurist Oluf Jørgensen, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

"Det lyder besynderligt, at B.T. finder på at slette artikler. Det er imod almindelige principper. Hvad der er publiceret, er jo publiceret, og hvis man efterfølgende opdager fejl, skal man lave en berigtigelse af fejlen i stedet for at slette sine spor. Jeg finder B.T.s fremgangsmåde stærkt kritisabel," siger han til Newspaq.

Læs chefredaktør på B.T. Olav Skaaning Andersens forklaring i et interview med Journalisten.dk her

Læs også Newspaq-artiklen: B.T.: Vi slettede det selv 

7 Kommentarer

Jens Malthesen
5. SEPTEMBER 2010
Re: B.T. sletter jægerbogsartikel

B.T. kvajer sig gang på gang. Især Thorning-sagen er fyldt med fejl. Det er rystende.

Tom Paamand
4. SEPTEMBER 2010
Tøger lækkede Jægerbogen til Infomedia - og slettede den igen!

Det vil åbenbart undre mediejurist Oluf Jørgensen, men Infomedia er fuld af slettede artikler. Et hurtigt eksempel er selveste Politikens piratudgave af Jæger-bogen, som trods Tøgers utallige forsikringer om det modsatte automatisk endte i Infomedias arkiv. Og så blev fjernet nogle dage senere, efter at jeg havde spurgt til den.

I Infomedia dukker Politikens Jægerbog fortsat frem, når der søges efter den - men resultatet er nu skjult bag en lang liste med  "Artiklen er ikke længere tilgængelig i Infomedia...  ( 7 ord )".

Politiken overhalede faktisk Wikileaks, for Tøger kom først på nettet med at lække en elektronisk version af Jæger-bogen!

Jan Larsen
4. SEPTEMBER 2010
Re: B.T. sletter jægerbogsartikel

Hvorfor findes artiklen så ikke hos infomedia længere?

 Og hvorfor overhovedet slette den fra jeres web-arkiv?

Line Hansen
4. SEPTEMBER 2010
Re: B.T. sletter jægerbogsartikel
Olav Skaaning er vist ikke så glad for sagen. Så er det også nemmere ikke at svare. Endnu en succes-sag for B.T. :-)
Christoffer Guldbrandsen
3. SEPTEMBER 2010
Re: B.T. sletter jægerbogsartikel

Hej Olav,

Du udelader to helt afgørende oplysninger i det du skriver.

At Simon Andersens urigtige artikel rent faktisk er blevet fjernet fra Infomedias arkiv. Og at det er BT selv der har fjernet den fra Infomedia. 

At det overhovedet kan lade sig gøre er forbløffende.

Da i også har fjernet den fra jeres webside, er artiklen i realiteten utilgængelig for de mange journalister der dækker den verserende jægerbogssag ved byretten. Uanset at indholdet i BTs artikel senere er blevet afsløret som fup, er artiklen helt central. Ikke mindst ift Sønderskov, der jo netop er anklaget for at have villedt sine foresatte omkring artiklens tilblivelse.

Olav, du er chefredaktør for BT, kan du ikke sørge for at den kommer tilbage i Infomedias arkiv, hvor den burde være ( den arabiske oversættelse kan i jo bare beholde for jer selv). 

De bedste hilsner

Christoffer Guldbrandsen 

 

 

 

 

 

Flere