Ansøgere gik forgæves efter spin-jobs

Næsten 200 skrev ansøgninger, men kun otte blev kaldt til samtale, da de nye ministre skulle finde sine spindoktorer. Det er et brud på statens egne regler, lyder det fra professor.

Næsten 200 skrev ansøgninger, men kun otte blev kaldt til samtale, da de nye ministre skulle finde sine spindoktorer. Det er et brud på statens egne regler, lyder det fra professor.

Nul samtaler i Statsministeriet, nul samtaler i Transportministeriet og nul samtaler i ministeriet for forskning. Selvom alle tre ministerier fik omkring 20 ansøgninger til jobbet som særlig rådgiver, fandt de det ikke nødvendigt at indkalde til samtaler. I stedet blev det den midlertidige rådgiver der fik det permanente job. Det skriver Avisen.dk.

Det får professor i forvaltningsret Tim Knudsen til at kalde jobopslagene for »et stort proforma-ræs.« Han mener, regeringen skal skrotte reglerne.

»Det kan ikke gå hurtigt nok. Det er jo synd for de ansøgere, der får falske forhåbninger og for de embedsmænd, der spilder deres tid,« siger han til Avisen.dk.

Avisen.dk har fået aktindsigt i rekrutteringsprocessen i 10 ministerier. Af den fremgår det, at mindst seks ministerier ikke indkaldte til en eneste samtale. I alle ministerier blev det den midlertidige rådgiver, der også fik det endelige job som spindoktor.

Fra flere ministerier lød det, at det ikke var nødvendigt at holde samtaler, da det var muligt at udvælge den rette til jobbet alene ud fra de skriftlige ansøgninger.

I Sundhedsministeriet indkaldte man tre ansøgere til samtaler, men det endte alligevel med, at den midlertidige rådgiver Henrik Larsen fik jobbet. Kontorchef Kristoffer Böttzauw indrømmede over for Avisen.dk at Henrik Larsen havde et gigantisk forspring i jobsøgningen.

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ville blive chokeret den dag, ministeren udnævner Henrik Larsen til sin særlige rådgiver,« siger Kristoffer Böttzauw.

Avisen.dk's egen reporter Rikke Dyrberg var en af de otte heldige, der blev kaldt til samtale. Du kan læse hendes reportage fra jobsamtalen i Sundhedsministeriet her.

0 Kommentarer