Fyringsrunde

Ulla Pors i kovending: Ikke teknisk fejl, at chefer så med på fagligt møde

Nyhedsdirektør Ulla Pors skriver nu i en mail til alle på TV 2, at der ikke var tale om en teknisk fejl, da ledende medarbejdere kunne kigge med på et signal fra de ansattes faglige møde. Opdateret 13.24

”Det var ikke en teknisk fejl, at det kom ud,” skriver TV 2-nyhedsdirektør Ulla Pors klokken 8:29 i en mail til alle ansatte i nyhedsafdelingen på TV 2 om episoden i går, hvor flere ledende medarbejdere kunne følge et videosignal fra det faglige møde blandt DJ-ansatte.

Dermed går hun i rette med sin egen udtalelse til Journalisten i går aftes, hvor hun kaldte det en beklagelig teknisk fejl.

Journalisten er i besiddelse af mailen, hvor Ulla Pors også skriver:

”Jeg vil gerne undskylde over for jer, at dette er forekommet. Det er helt uacceptabelt, og det er blevet kraftigt indskærpet over for cheferne, at noget lignende ikke må gentage sig.”

Mailen til de ansatte forklarer også, at Ulla Pors har undersøgt sagen og må konstatere, at signalet fra det faglige møde har været tilgængeligt på ”mange skærme på Kvægtorvet, og her har flere chefer kortvarigt kigget med”.

Flere faglige møder

Her fortæller hun også, at signalet har været uden lyd. I skrivende stund er det ikke muligt for Journalisten at bekræfte, hvorvidt signalet også har været tilgængeligt på Teglholmen i København. Det har heller ikke været muligt at bekræfte, hvorvidt signalet har været uden mulighed for at aktivere lyd.

Efter et fagligt møde i dag kalder medarbejdere i TV 2’s nyhedsafdeling det for  ”fuldstændigt uhørt” og ”forkasteligt”, at ledende medarbejdere har fulgt med i deres faglige møde onsdag.

Det fremgår af en udtalelse, som medarbejdergruppen torsdag eftermiddag har sendt til ledelsen, hvor de også kræver, at Ulla Pors står skoleret for at svare på spørgsmål.

”Vi kræver, at beluringen nu undersøges til bunds, herunder en tydeliggørelse af, hvad der er foregået, og hvilke chefer på TV 2 der har deltaget i overvågningen,” lyder det blandt andet.

I skrivelsen fremgår det også, at:

”Vi betragter det som fuldstændigt uhørt, at dele af nyhedsledelsen uretmæssigt har beluret vores faglige møde. Det kan ikke beskrives, hvor forkasteligt det er.”

Et tillidsbrud

I går aftes kunne Journalisten fortælle, at tillidsfolkene på TV 2 efter et fagligt møde onsdag blev orienteret om, at flere ledende skikkelser på TV 2 i Odense havde kigget med på det faglige møde, hvor man altså kunne se de medarbejdere, der tog ordet.

Hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten kaldte det onsdag aften ødelæggende for den proces, som nu skal indledes mellem de ansatte og ledelsen på TV 2 – også selv om der ikke er tale om ledende medarbejdere, der er involveret i forhandlingerne med tillidsfolkene.

”Det vil være ødelæggende for den forhandlingsproces, vi sidder i, hvor tilliden er helt afgørende for, hvordan vi skal finde hinanden og nå frem til et resultat,” lød det.

I Dansk Journalistforbund kalder formand Tine Johansen det for et tillidsbrud:

”Det er uhyrligt at få at vide, at udenforstående har kigget med på et fagligt møde, hvor kolleger taler med hinanden om svære ting. Det er et tillidsbrud – og så endda på et tidspunkt, hvor der er brug for et tillidsfuldt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere for at få bragt TV 2 godt videre,” siger hun.

Udbredt vrede

Bølgerne gik i forvejen højt på TV 2, hvor de ansatte på et fagligt møde onsdag eftermiddag besluttede at vedtage en kritisk udtalelse til ledelsen, hvor de også besluttede at nedlægge arbejdet frem til mindst klokken 9.30 torsdag morgen, hvor der igen er fagligt møde.

I udtalelsen, som Journalisten har set, skriver de ansatte blandt andet, at de føler sig snydt og ført bag lyset af TV 2’s ledelse.

Utilfredsheden bunder i den fyringsrunde, der blev meldt ud tidligere på ugen, hvor ledelsen på TV 2 har besluttet at skære 50 stillinger væk. Heraf skal 25 stillinger findes blandt de fastansatte, mens 25 stillinger skal findes blandt de løstansatte. I perioden op til den egentlige fyringsrunde vil der være mulighed for frivillig fratrædelse.

Opdateret 13.24 med kritisk udtalelse fra de ansatte i TV 2’s nyhedsafdeling.

1 Kommentar

Nils-Christian Ehlers Nilson
20. APRIL 2023
Det er da det samme, når repræsentanter for Lederne skal med til vores HB-møder.