Fyringsrunde

Oprør på TV 2: Mistænker, at ledelse har kigget med på fagligt møde

Bølgerne går lige nu højt blandt TV 2-ansatte, da man har en alvorlig mistanke om, at ledende medarbejdere har kigget med på et videosignal fra et fagligt møde. Beklagelig fejl, lød det i første omgang fra TV 2-nyhedsdirektør. Opdateret torsdag klokken 11.14

Der er lige nu en massiv vrede rettet mod ledelsen på TV 2 fra store grupper af de TV 2-ansatte, der har nedlagt arbejdet.

Det erfarer Journalisten fra adskillige kilder.

Ifølge Journalistens oplysninger er tillidsfolkene blevet orienteret om, at ledende medarbejdere i mediehusets Odense-afdeling har fulgt med på et tv-signal, der viste billeder fra det fortrolige faglige møde mellem DJ-ansatte på kanalen, der mundede ud i en forlængelse af arbejdsnedlæggelsen til torsdag morgen.

Teknisk er det sådan, at de DJ-ansatte har været samlet i Odense og København, og at der derfor har været videoforbindelse mellem de to lokationer.

Det er dette feed, som en mindre gruppe ledende medarbejdere ifølge meldingerne skulle have gjort brug af og dermed været i stand til at følge med i, hvilke medarbejdere der har talt ved mødet.

Tillidsfolk bekræfter

Hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten bekræfter over for Journalisten, at tillidsfolkene er blevet kontaktet om sagen:

”Jeg kan bekræfte, at vi er stærkt overbevist om, at der tilsyneladende er nogle chefer, som har kigget med,” siger han til Journalistens spørgsmål om sagen.

Ifølge Journalistens oplysninger har de ledende medarbejdere ikke været i stand til at lytte til mødet, men har været i stand til eksempelvis at se, hvilke medarbejdere der har taget ordet.

Lennart Sten siger også, at det ifølge hans oplysninger ikke har været muligt at lytte til mødet:

”Hvad en chef burde gøre, var at lukke skærmen, hvis der er et signal, som vedkommende ikke burde interessere sig for,” tilføjer han.

Lennart Sten kalder det ødelæggende for den proces, som nu skal indledes mellem de ansatte og ledelsen på TV 2 – også selv om der ikke er tale om ledende medarbejdere, der er involveret i forhandlingerne med tillidsfolkene.

”Det vil være ødelæggende for den forhandlingsproces, vi sidder i, hvor tilliden er helt afgørende for, hvordan vi skal finde hinanden og nå frem til et resultat,” tilføjer han.

”Men hvor meget de har set og fulgt med i, er der ingen af os, der ved noget om,” siger Lennart Sten.

TV 2 oplyser onsdag aften i et skriftligt svar via kommunikationsafdelingen, at ”der ved en teknisk fejl – da man skulle koble Teglholmen og Kvægtorvet – blev sendt et signal fra mødet til multiskærme, der allerede var indstillet på forbindelsen. Det har været uden lyd, men er naturligvis beklageligt.”

”Vi respekterer altid et fagligt møde, vi selv har givet tilladelse til. Det er en meget beklagelig teknisk fejl, som kommer på et kritisk tidspunkt. Det er jeg godt nok ked af. Tillid er altafgørende,” lyder det i en udtalelse fra Ulla Pors, som er nyhedsdirektør på TV 2.

Torsdag morgen har Ulla Pors dog ændret standpunkt. I en mail til alle ansatte i nyhedsafdelingen fortæller hun, at der ikke var tale om en teknisk fejl.

Arbejdsnedlæggelse til torsdag morgen

Bølgerne gik i forvejen højt på TV 2, hvor de ansatte på et fagligt møde onsdag eftermiddag besluttede at vedtage en kritisk udtalelse til ledelsen, hvor de også besluttede at nedlægge arbejdet frem til mindst klokken 9.30 torsdag morgen, hvor der igen er fagligt møde.

I udtalelsen, som Journalisten har set, skriver de ansatte blandt andet, at de føler sig snydt og ført bag lyset af TV 2’s ledelse.

Utilfredsheden bunder i den fyringsrunde, der blev meldt ud tidligere på ugen, hvor ledelsen på TV 2 har besluttet at skære 50 stillinger væk. Heraf skal 25 stillinger findes blandt de fastansatte, mens 25 stillinger skal findes blandt de løstansatte. I perioden op til den egentlige fyringsrunde vil der være mulighed for frivillig fratrædelse.

Opdateret torsdag kl 11.14 med ny udmelding fra nyhedsdirektør Ulla Pors, der ikke længere kalder det en teknisk fejl. 

0 Kommentarer

Læs også

Fyringsrunde

Oprør på TV 2: Mistænker, at ledelse har kigget med på fagligt møde

19. APRIL 2023