fyringsrunde

Arbejdsnedlæggelsen fortsætter: TV 2-ansatte føler sig snydt af ledelsen

Ledelsens udmeldinger har været rent skuespil, lyder det i udtalelse fra TV 2-medarbejdere

De ansatte på TV 2 har på et fagligt møde onsdag eftermiddag besluttet at vedtage en udtalelse om, at de nedlægger arbejdet frem til mindst klokken 9.30 torsdag morgen, hvor der afholdes et nyt fagligt møde.

Det erfarer Journalisten, som også er i besiddelse af udtalelsen.

Her skriver de ansatte blandt andet, at de føler sig snydt og ført bag lyset af TV 2’s ledelse.

Læs hele udtalelsen her:

Medarbejderne i TV2’s nyhedsafdeling har i dag nedlagt arbejdet i protest mod ledelsens fyringsrunde og ledelsesstil. Vi føler os snydt og ført bag lyset i den proces, der blev fremlagt tidligere på året om en strukturændring i TV2’s nyhedsafdeling.

Vi blev lovet en åben proces, men den pludselige melding i går fra ledelsens side om et betydeligt antal fyringer viser, at måneders dialog fra ledelsens side har været rent skuespil.

Ledelsens handling er i modstrid med, at den gældende overenskomsts paragraf 13 fastslår, at ledelse og tillidsfolk i den slags situationer skal undersøge muligheden for at nedbringe antallet af fyringer.

Diktatet om fyringer kommer efter en periode, hvor medarbejderne har udvist maksimal fleksibilitet under stort arbejdspres – først under coronaen og nu senest under Ukrainekrigen. Med den konsekvens, at TV 2 Nyhederne nu døjer med store arbejdsmiljøproblemer.

Vi accepterer ikke, at ledelsen har afvist at forhandle om at undgå eller væsentligt nedbringe antallet af fyringer i TV2’s nyhedsafdeling.

Antallet af fyringer er derimod fremlagt som et diktat. Medarbejderne har fremlagt konkrete forslag til, hvordan man kan fjerne fyringer, men det har været umuligt at få forhandlinger i gang om forslagene.

Vi forventer, at ledelsen trækker fyringsdiktatet tilbage og i stedet indkalder tillidsfolkene til nye forhandlinger om en reel nedbringelse af antallet af fyringer. Medarbejderne mødes igen til nyt fagligt møde torsdag 20. april klokken 9.30 for at tage stilling til, om vi skal genoptage arbejdet.

Arbejdsnedlæggelsen påbegyndte i morges og sker i forlængelse af TV 2-ledelsens beslutning om at skære 50 stillinger i nyhedsafdelingen på TV 2.

Under arbejdsnedlæggelsen indtræder TV 2 i et nødberedskab, som består af chefer, elever, praktikanter og andre, der ikke er omfattet af konflikten.

Vrede og frustrerede

Kort efter arbejdsnedlæggelsen i morges fortalte hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten til Journalisten, at det skyldes udbredt vrede og frustration blandt medarbejderne:

”Folk føler, at de er gået med til en omstillingsproces, hvor de gik ind i det med åbne øjne og arme. De er med på, at der skal ske mange store forandringer i deres arbejdsliv. Og da de så står der, hvor de i forvejen er ude af deres comfort zone, kommer der så en melding om, at der skal være 50 fyringer,” lød det fra Lennart Sten.

Han fortalte også, at der fra tillidsfolkenes side har været forhandlinger med ledelsen, men at man ikke har kunnet rokke ledelsen på kravet om de 50 stillinger.

”Så det er udtryk for frustration og vrede over det,” tilføjede han.

25 faste – 25 løse

I går kunne Journalisten fortælle, at de TV 2-ansatte i den grad blev overrasket, da de på et møde tirsdag formiddag fik at vide, at 50 stillinger skal skæres væk i mediehuset.

Konkret skal der skæres 25 faste stillinger og 25 løse stillinger. Der vil være mulighed for frivillige fratrædelser frem til 1. maj, hvorefter der 25. maj vil være en decideret fyringsrunde.

Over for Journalisten vil nyhedsdirektør Ulla Pors ikke afvise, at ledelsen kan komme til at sige nej til medarbejderes anmodninger om frivillig fratrædelse.

Det vil tillidsrepræsentanterne dog gå i rette med, fortalte Lennart Sten:

”Hvis TV 2 melder ud, at man kan undvære folk her, så presser vi på for, at dem, der melder sig frivilligt, også kan få det,” lød det fra Lennart Sten.

0 Kommentarer