OPSIGELSER

Stor fyringsrunde på TV 2

TV 2 har i dag orienteret alle medarbejderne om en omfattende fyringsrunde. Opdateret klokken 13:21 med kommentar fra Ulla Pors

TV 2 skal som led i en omfattende organisationsændring skille sig af med 50 medarbejdere.

Det står klart efter et fællesmøde på TV 2 tirsdag formiddag.

Konkret skal der skæres 25 faste stillinger og 25 løse stillinger. Der vil være mulighed for frivillige fratrædelser frem til 1. maj, hvorefter der 25. maj vil være en decideret fyringsrunde.

Der lægges også op til at skære på forskellige programmer, mens der vil etableres nye stillinger på blandt andet tv2.dk, som skal besættes internt. Ifølge Journalistens oplysninger er der tale om omtrent 15 stillinger.

I en pressemeddelelse oplyser TV 2, at man blandt andet vil bruge færre ressourcer på enkeltstående events og gøre Vejret mere digitalt. Dermed skal der være færre tv-vejrudsigter i fladerne. Aktualitetsprogrammet ’Kernen’ justeres også til at udkomme færre gange i et nyt format, der skal udvikles med dokumentar- og aktualitetsgruppen samt gravergruppen.

Klokken 10 tog nyhedsdirektør Ulla Pors ordet på et Teams-møde for alle ansatte på TV 2, hvor hun orienterede om de konkrete ændringer. Ifølge Journalistens oplysninger sluttede mødet omkring klokken 11.

Mødet blev indkaldt under overskriften ’Fællesmøde: Orientering om ny organisation’.

Vil ikke konkretisere fratrædelser

Til Journalisten vil Ulla Pors i dag ikke komme ind på, hvilke medarbejdere, der skal satses på i fremtiden i mediehuset:

Da vi talte om organisationsændringerne sidst, fortalte du, at du gerne ville ”have så mange med på rejsen som muligt, men det er ikke realistisk, at alle skal med.” Hvem skal ikke med på rejsen?

”Det kan vi ikke svare på endnu. Det er omkring 25 faste og 25 løst tilknyttede ansatte, men hvem præcis det er, får vi først klarhed over, når vi når i mål 25. maj. Der er mange elementer i det,” fortæller Ulla Pors.

”Det ene er, at vi tilbyder frivillige fratrædelser de kommende 14 dage, og så har vi slået 15 nye stillinger op til tv2.dk. Der er også en række stillinger, der ændrer sig og også vakante stillinger. Og dem regner vi med at besætte internt med så mange som muligt. Så når vi har det overblik, kan vi sige mere.”

News er førsteprioritet

Tilbage i januar varslede Ulla Pors de omfattende ændringer på TV 2, hvor hun ikke kunne udelukke, at de ville føre til afskedigelser af medarbejdere.

Her kom det også frem, at News fremover skal være det vigtigste nyhedsbrand – og at TV2.dk og TV 2 Play bliver de vigtigste platforme for nyhedsafdelingen.

”Det er urealistisk at tro, at vi ikke kommer til at sige farvel til kolleger undervejs,” lød det også.

En stor bombe

Siden kom det i februar frem, at TV 2 har planer om at rykke mere indhold til Odense for at få en bredere forankring i landet rent journalistisk.

Konkret ville man rykke aftendækningen på TV 2 News og TV2.dk til Odense.

Her kunne Journalisten også fortælle, at udmeldingerne fra TV 2 førte til stor usikkerhed blandt medarbejderne, som altså først i dag er blevet orienteret om de konkrete ændringer i organisationen.

”Det er en stor bombe, og det er også det største skift, vi kommer til at lave. Men det her er en del af en meget stor forandringsproces, vi har gang i, og vi har ikke taget sådan et livtag med vores afdeling i 10 år,” lød det i februar fra Ulla Pors.

Journalisten forsøger hurtigst muligt at få en kommentar fra Ulla Pors.

0 Kommentarer

Læs også

Nyheder

TV 2 med massive ændringer: Rykker mere til Odense

03. FEBRUAR 2023
Strategi

TV 2 varsler ændringer – kan føre til opsigelser

23. JANUAR 2023