Nyheder

TV 2 med massive ændringer: Rykker mere til Odense

TV 2’s nyhedsdirektør, Ulla Pors, har fredag orienteret medarbejderne om massive ændringer i nyhedsafdelingen (Opdateret 13:47 med interview med Ulla Pors)

TV 2 rykker fra efteråret aftendækningen på TV 2 News og TV2.dk til Odense.

Det kommer blandt andet til at betyde, at TV 2 laver en helt ny nyhedsflade, der fra klokken 19 afvikles fra Odense.

Det har nyhedsdirektør Ulla Pors ifølge Journalistens oplysninger netop orienteret medarbejderne om på et strategiseminar.

I dag opererer både TV 2 News og TV2.dk primært fra samme newsroom på Teglholmen i København.

Fysisk i Odense

Forandringerne kommer i sidste ende til at betyde, at både udsendelserne og de tilhørende værter fysisk er i Odense fra klokken 19.

Det handler for det første om, at det er afgørende for TV 2, at man både kigger på landet journalistisk fra København og fra Odense.

Derudover vil TV 2 spare penge ved at afskaffe dobbeltarbejde og producere billigere ved at rykke til Odense.

Men det er endnu uklart, hvordan det kommer til at påvirke medarbejderne i TV 2’s newsrooms.

Ulla Pors vil i hvert fald ikke svare på, hvorvidt for eksempel de skrivende medarbejdere på TV2.dk eller de indholdsproducerende journalister på TV 2 News fysisk skal sidde i Odense, når ændringerne er gennemført.

Alt det vil blive afgjort i løbet af de næste måneder, hvor TV 2 også vil forsøge at inddrage medarbejdere i arbejdet med de kommende forandringer.

En stor bombe

Ulla Pors kan dog godt fortælle, at TV 2 sparer penge ved ikke at have aftenafvikling af News i København sideløbende med en selvstændig 21.30-udsendelse i Odense, og at der derfor skal bruges penge på at investere digitalt i nye stillinger til TV2.dk i Odense.

Men kan du forstå, hvis rigtig mange af dine medarbejdere lige nu føler sig meget usikre efter dagens melding, hvis de har været vant til at tilrettelægge deres familieliv efter at arbejde i København, hvor man skal koordinere pasning til sine børn og den slags?

”Fuldstændigt. Det er en meget stor forandring og en meget stor forandringsproces, vi går ind i. Og jeg er fuldstændigt forstående over for de rystelser, det giver, når man får dem præsenteret. Sådan en forandring gør, at man bliver meget usikker på, hvad der skal ske,” siger hun.

Ledelsen på TV 2 vil afvikle løbende møder med medarbejderne hver 14. dag, hvor de kan komme med input til ledelsen.

”Vi har valgt en åben proces, hvor vi snakker om det, og derfor bliver den periode, hvor man skal være usikker, også lidt lang. Men vi ved, at vi kommer et bedre sted hen. Vi ender med at få nogle bedre løsninger, fordi vi taler om dem og inddrager medarbejderne.”

De usikre medarbejdere skal vente i mange måneder.

Først hen imod maj eller juni regner Ulla Pors med at have på plads, hvordan forandringerne vil ramme den enkelte medarbejder.

”Det er en stor bombe, og det er også det største skift, vi kommer til at lave. Men det her er en del af en meget stor forandringsproces, vi har gang i, og vi har ikke taget sådan et livtag med vores afdeling i 10 år,” siger Ulla Pors.

I sidste uge kunne Journalisten afsløre, at TV 2 i første omgang varslede ændringer over for medarbejderne, hvor Ulla Pors ikke udelukkede opsigelser af medarbejdere på sigt.

TV 2’s hovedtillidsrepræsentant, Lennart Sten, skriver til Journalisten, at han ikke har en kommentar før på mandag.

 

0 Kommentarer