Strategi

TV 2 varsler ændringer – kan føre til opsigelser

”Jeg kan sagtens forstå den usikkerhed, som vi sætter i gang her, men vi har valgt at være åbne om det,” siger nyhedsdirektør Ulla Pors

News skal fremover være det vigtigste nyhedsbrand – og TV2.dk og TV 2 Play bliver de vigtigste platforme for nyhedsafdelingen.

Det fortalte TV 2-nyhedsdirektør Ulla Pors i dag på et møde for alle medarbejdere i nyhedsafdelingen, hvor hun også fastholdt, at TV 2 stadig vil sende hovedudsendelser fra Odense i fremtiden.

Men den digitale fremtid for mediehuset kan også betyde, at nogle medarbejdere må stoppe, lød det ifølge Journalistens oplysninger på mødet:

”Jeg vil gerne have så mange med på rejsen som muligt, men det er ikke realistisk, at alle skal med. Det ville ikke være ansvarligt for mig at sige. Det er super trist, men det er nødvendigt for at fremtidssikre nyhederne,” sagde Ulla Pors.

Over for Journalisten bekræfter hun, at strategiændringerne kan betyde, at TV 2 skal vinke farvel til nogle medarbejdere, men hun kan ikke blive mere konkret end det:

”Det er urealistisk at tro, at vi ikke kommer til at sige farvel til kolleger undervejs,” siger Ulla Pors om de varslede forandringer.

Ved ikke, om det er en fyringsrunde

Ulla Pors og chefredaktionen har dog ikke truffet en endelig beslutning endnu.

I stedet har den valgt at være åben om, at der vil ske forandringer. Og i den kommende tid vil medarbejderne på TV 2 løbende blive inddraget i, hvordan fremtidens nyheder på TV 2 skal indrettes.

”Det er trist, men det er simpelthen nødvendigt for at fremtidssikre nyhederne, at vi følger brugerne. Er det en fyringsrunde? Det ved vi simpelthen ikke endnu. Hvor mange, hvornår, hvordan, det aner vi ikke,” fortsætter hun.

Sikkert er det, at der skal oprustes digitalt, så nyhederne spiller sammen på tværs af huset.

”Det kræver nye kompetencer, og nogle af dem har vi helt sikkert. Nogle kan flyttes rundt, mens andre kan lære nogle nye kompetencer. Men det er ikke realistisk at tro, at der ikke også er nogen, som vi kommer til at sige farvel til undervejs. Det vil ikke være ærligt at sige andet,” siger Ulla Pors.

I februar tager TV 2 hul på de første drøftelser, hvor medarbejderne kan komme med input til de nye initiativer, og derefter vil der blive indkaldt til møder hver 14. dag, hvor medarbejdere kan komme med input.

Kan du forstå, at hvis du bruger udtrykket ‘det er en forandringsproces for at fremtidssikre nyhederne’, vil nogle medarbejdere i stedet tænke: ’Okay, det er et varsel om, at nogle mennesker skal stoppe på TV 2’?

”Jeg kan sagtens forstå den usikkerhed, som vi sætter i gang her, men vi har valgt at være åbne om det, vi laver i den her store forandringsproces, der kommer til at fylde hos os det næste år. Vi har valgt åbenhed fremfor bare at komme en dag og fremlægge en færdig plan.”

TR tror på åbenhed

Ifølge Ulla Pors handler det blandt andet om at sikre en balance mellem København og Odense, men det handler ikke om lønnumre og balance i personale på begge sider af Storebælt:

”Det handler allermest for mig om vores journalistiske DNA. At vi ikke kun journalistisk ser på Danmark fra København, men har journalistisk betydning begge steder.”

Hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten har bemærket, at orienteringsmødet har startet en del snakke på gangene blandt TV 2’s medarbejdere.

Han ser ikke automatisk ledelsens udmelding som udtryk for en kommende fyringsrunde:

”Jeg tror på åbenhed og på, at alle, der kan og vil, kommer med. Og det er hårdt, at man nu ved, at der skal ske forandringer, men forandringer kan også være gode,” siger han.

”Jeg ser ikke, at forandringer er lig med afskedigelser. Overhovedet ikke,” fortsætter han.

I stedet er han positivt stemt over for, at TV 2’s chefredaktion har valgt at tage medarbejderne med på råd. Det har man for eksempel ikke set i de seneste fyringsrunder på medier som Jyllands-Posten, Politiken, JFM og så videre, siger Lennart Sten.

Han har en tro på, at det kan ende med at blive nogle gode forandringer, hvis medarbejdernes indspark respekteres:

”Det værste er, når der bare lægges en forandringsseddel og en fyringsseddel uden at inddrage dem, som det går ud over,” siger han.

0 Kommentarer