Fyringsrunde

Ulla Pors vil ikke svare på, hvem der skal ”fremtidssikre” TV 2

Nyhedsdirektør Ulla Pors vil ikke konkretisere, hvilke medarbejdere der skal være en del af TV 2’s fremtid

TV 2-ledelsen kastede i dag en stor bombe på et medarbejdermøde, hvor en fyringsrunde af 50 medarbejdere blev meldt ud.

Konkret skal der skæres 25 faste stillinger og 25 løse stillinger. Der vil være mulighed for frivillige fratrædelser frem til 1. maj, hvorefter der 25. maj vil være en decideret fyringsrunde.

Men nyhedsdirektør Ulla Pors ønsker ikke at blive konkret i forhold til de kommende frivillige fratrædelser.

Da vi talte om organisationsændringerne sidst, fortalte du, at du gerne ville ”have så mange med på rejsen som muligt, men det er ikke realistisk, at alle skal med”. Hvem skal ikke med på rejsen?

”Det kan vi ikke svare på endnu. Det er omkring 25 faste og 25 løst tilknyttede ansatte, men hvem præcis det er, får vi først klarhed over, når vi når i mål 25. maj. Der er mange elementer i det,” fortæller Ulla Pors.

”Det ene er, at vi tilbyder frivillige fratrædelser de kommende 14 dage, og så har vi slået 15 nye stillinger op til tv2.dk. Der er også en række stillinger, der ændrer sig, og også vakante stillinger. Og dem regner vi med at besætte internt med så mange som muligt. Så når vi har det overblik, kan vi sige mere.”

Ikke sikkert med frivillig fratrædelse

Hvem er det så, der ikke skal være en del af TV 2 længere?

”Det er for tidligt at udtale sig om, men der er nogle jobs, der falder fra.”

Selv om hun ikke vil blive konkret på personalegrupper, så kan Ulla Pors heller ikke udelukke, at ledelsen kommer til at sige nej til anmodninger om frivillig fratrædelse fra visse medarbejdere.

Hvem skal så ikke forvente at få det?

”Det er for tidligt at svare på.”

I flere interviews med Journalisten har TV 2 fortalt, at en stor del af omlægningen kommer til at handle om at sætte et mere digitalt aftryk. Derudover bliver ressourcer eksempelvis rykket væk fra den store nyhedsudsendelse klokken 21.30 på hovedkanalen. Ad flere omgange har Ulla Pors også fortalt, at omstruktureringen sker for at ”fremtidssikre” TV 2.

Ulla Pors afviser dog over for Journalisten, at fyringsrunden handler om eksempelvis at skille sig af med ældre medarbejdere, som ikke er specialiseret i det digitale. Hun afviser, at man har tænkt sig at aldersdiskriminere.

Vil gennemsnitsalderen på TV 2 være lavere efter fyringsrunden – kan jeg holde dig op på det?

”Det vil jeg ikke tro, den er. Men det kan jeg ikke svare på.”

Chefer også omfattet

Når opsigelserne både skal hentes blandt faste stillinger og løse stillinger, drejer det sig om fastansatte og de såkaldt tidsbegrænset ansatte på TV 2. Det betyder, at tidsbegrænset ansatte, der eksempelvis har en kontrakt på to år, også kan søge om en frivillig fratrædelse, fortæller Ulla Pors.

Men omstændighederne skal ledelsen nu forhandle på plads med TV 2’s tillidsfolk.

Det bliver dog ikke muligt for firmaansatte eller freelancere på timeløn at søge om frivillige fratrædelser, tilføjer hun.

Er chefer også omfattet af fyringsrunden?

”Det her kommer også til at ramme chefer, men jeg kan heller ikke sige flere detaljer om, hvordan den rammer der.”

Nogle vil måske mene, at det hele er lidt ukonkret?

”Hvis det var frygtligt konkret, var vi færdige allerede. Men vi er lige gået i gang og har valgt at sige, at vi vil tilbyde frivillige fratrædelser, og det kræver god tid. Når vi har dem på plads, skal vi så have resten på plads, og det tager den tid, det tager. Vi har omkring 700 medarbejdere i nyhedsafdelingen, så vi skal kigge på det store billede.”

 

0 Kommentarer