Uffe Gardel stiller op som formand for DJ

Der bliver kampvalg om formandsposten i DJ. Uffe Gardel, tillidsmand på Berlingske, har fredag morgen meddelt, at han stiller op mod Lars Werge (Senest opdateret kl. 9.40)

Berlingskes tillidsmand Uffe Gardel vil være formand for Dansk Journalistforbund. Det har han her til morgen meddelt Journalisten via mail. Han vil senere i dag sende sin opstillingserklæring til DJ.

DJ's nuværende næstformand, Lars Werge, var ellers eneste kandidat til posten som formand, efter at Mogens Blicher Bjerregård har besluttet at stoppe.

Uffe Gardel er ud over mangeårig tillidsmand på Berlingske også tidligere medlem af DJ's hovedbestyrelse. Han var kandidat til næstformandsposten tilbage i 2002, hvor han tabte et kampvalg til Fred Jacobsen.

Fusionen skal skrinlægges

Han sendte i slut 2014 et oplæg til debat til DJ's ledelse, hvor han pegede på syv ting, som han mener, DJ kan gøre bedre. Her lød det blandt andet, at DJ's formandskab burde skiftes ud.

Øverst på Gardels syvpunkts-liste stod aftaledækning for freelancere, en beslutning om, hvad "kommunikation" er, og en plan for aftaledækning af forbundets kommunikatører.

Uffe Gardel foreslog også, at DJ opdeles i søjler efter fagområde og samarbejde med andre hovedorganisationer. Sidst i planen skrev Uffe Gardel, at fusionen med forbundet Kommunikation og Sprog burde skrinlægges, og at DJ burde få ny ledelse.

»Fusionen bliver ikke til noget nu. Om den bliver til noget om fem eller ti år, ved ingen. Men det er dumt, hvis vi låser os fast på et mål, vi ikke ved, om vi kan nå. Derfor skal vi lægge den fusion til side. Det betyder ikke, at jeg udelukker, at vi kan nå til den fusion på et tidspunkt. Jeg vil gerne holde alle muligheder åbne,« sagde Uffe Gardel til Journalisten.

Stiller op mod Werge

Dengang afviste næstformand Lars Werge – som nu er Gardels modkandidat til formandsposten – kritikken.

»Jeg synes også, at vi har rejst de her debatter, men det har åbenbart ikke været fortalt tydeligt nok, at vi har gjort det og gør det, når ikke Uffe Gardel har opdaget det. Der må jeg så pege på mig selv og sige, at det må jeg gøre bedre,« sagde Lars Werge.

Du kan læse mere om syvpunkts-planen og den debat her.

Lars Werge meddelte på et hovedbestyrelsesmøde i slut januar, at han stiller op som formand. Nuværende formand Mogens Blicher Bjerregård har besluttet at stoppe efter 16 år på posten.

Indtil nu har Werge været eneste kandidat til formandsposten. Til gengæld er der hele seks kandidater til posten som næstformand. Du kan læse interview med alle seks her.

Senest opdateret klokken 9.40.

12 Kommentarer

Tonny Foghmar
11. APRIL 2015
Må jeg blot minde om at DJ
Må jeg blot minde om at DJ står for Dansk Journalistforbund medier og kommunikation.

Det vil sige et forbund der rummer medlemmer der tegner, skriver, fotografer, kommunikerer, redigerer osv... ja og også medlemmer der måske laver noget helt andet!

God valgkamp og vi ses til årets delegeretmøde.

Mange hilsener
Tonny Foghmar
Næstformand DJ-Fotograferne
Tillidsmand Region Midtjylland

Ida Sønderby Rosgaard
11. APRIL 2015
Tak for det, Uffe!

Tak for det, Uffe!

Det er en rigtig glædelig udmelding og handling - både for fastansatte og freelancere i DJ.

Mange hilsner
Ida Sønderby Rosgaard
Maria Becher Trier
10. APRIL 2015
Kære Kurt,

Kære Kurt,

Godt spørgsmål. Jeg har meldt ud, at jeg støtter Lars Werge som formand. Det gør jeg stadig. Men jeg hilser Uffe Gardel velkommen i valgkampen og ser frem til et spændende delegeretmøde.

Bedste hilsner fra

Maria Becher Trier (kandidat til næstformandsposten - se mere på www.mariabechertrier.dk)
Kurt Westh Nielsen
10. APRIL 2015
Så er det mest aktuelle jo,
Så er det mest aktuelle jo, hvordan hoben af næstformandskandidater reagerer på den nye kandidat til formandsposten. Glæder mig til at høre kandidaterne melde ud om det.
Kim Jensen
10. APRIL 2015
Jeg er ikke delegeret i år,
Jeg er ikke delegeret i år, så jeg slipper for at vælge mellem de to kompetente kandidater, og jeg kan glæde mig over to ting:
1) Skønt med et kampvalg. Det vidner om saft og kraft i et forbund og det er vigtigere end bekymring om splid.

2) Hvor er det skønt at se en kandidat fra et nyhedsmedie tale om fællestræk mellem journalister og kommunikationsfolk. (Se evt. det relaterede link) Mit fagforbund skal kæmpe for bedre arbejdsforhold for medlemmerne. Medlemmerne formidler historier. Nogle gør det i aviser, andre gør det i medlemsblade eller andre platforme. Vi har det til fælles, at vi er under pres og har krav på acceptable vilkår.
Jeg er medlem af en fagforening og ikke en brancheorganisation.

God valgkamp til begge kandidater

Flere