En stor digital oprustning skal sikre, at de regionale tv-stationer TV Midtvest og TV 2 Østjylland kommer ud til flere brugere. Målet er især at få fat i de yngre brugere, som stationerne i dag har svært ved at ramme.
Det forklarede de to nytiltrådte direktører Lone Sunesen fra TV Midtvest og Inga Vind fra TV 2 Østjylland på TV Festival torsdag.
Opgaven er ikke længere bare at producere hovedudsendelse klokken 19.30, lød det samstemmende fra Inga Vind og Lone Sunesen.
»Vores indhold skal oversættes, så brugerne kan møde os i løbet af dagen,« forklarede Inga Vind.
Både TV 2 Østjylland og TV Midtvest skal for eksempel finde specialister til sociale medier.
»Hele organisationen skal lære at få materiale med hjem, der kan bruges,« sagde Lone Sunesen.
Selv om regionalstationerne har færre seere til hovedudsendelserne end tidligere, kommer både TV Midtvest og TV 2 Østjylland i dag ud til flere mennesker på grund af nettet. Målet er endnu støre rækkevidde.
»Vi er sat i verden for at lave nyhedsudsendelsen 19.30. Men vi vil gerne i kontakt med østjyderne på alle mulige andre platforme. Det er en stor bevægelse, der kan tage et til halvandet år,« sagde Inga Vind.
TV 2 Østjylland skal blive bedre til at lave videoindslag. De behøver ikke være ultra korte.
»Men det skal kunne leve digitalt,« sagde hun.
Skal ud til flere
Moderator på arrangementet Michael Dyrby præsenterede tal indsamlet af Filip Wallberg fra SDU. Tallene viste, at TV 2 Østjylland det seneste år har haft 1.713 Facebook-opslag. Det har skabt 490.000 interaktioner, for eksempel delinger eller kommentarer.
»Vil gerne have flere opslag. Vi skal ud til flere østjyder. Facebook er det bedste sted at komme ud til de yngre brugere,« sagde Inga Vind.
Det samme meldte Lone Sunesen:
»Facebook er en væsentlig del af vores identitet,« sagde hun.
Det generer ikke dagbladene
Danske Medier har længe kritiseret dr.dk for at fylde for meget på nettet med licensbetalt indhold, der tager trafikken fra netaviserne. Journalisten spurgte efter oplægget Inga Vind, om satsningen på nettet ikke udfordrer de regionale dagblade.
»Det mener jeg ikke, så længe vi laver vores egen journalistik og eget indhold. Vi er sat i verden for at lave tv, og nu laver vi tv på andre platforme i form af video. Det generer jo ikke dagbladene,« forklarede hun.
Men I tager jo den tid, som mediebrugerne ville have brugt på et dagblads hjemmeside? Ligesom brugerne vælger dr.dk i stedet for politiken.dk?
»Jeg tænker, at når det er vores eget unikke indhold, så generer vi ingen. Vi er jo ikke interesseret i at genere danske dagblade ude i regionerne. Tværtimod har vi flere gange haft et frugtbart samarbejde med dem – blandt andet Aarhus Stiftstidende. At vi skulle tage tid fra brugerne, ved at de er på vores platform, er absurd, for tv tager jo også tid fra at læse avisen.«
Forskellen er vel, at I ikke længere henvender jer til brugerne 30 minutter hver aften. I vil have fat i dem i løbet af hele dagen, ligesom netaviserne vil – og jeres indhold er licensbetalt?
»Som alle andre bliver vi også nødt til at følge medieudviklingen. Vores opgave er at give regionalt public service-indhold til alle østjyder. Når rigtig mange af dem, særligt dem under 50 år, ikke længere ser tv på traditionel vis, så bliver vi nødt til at følge efter dem og tilbyde dem levende billeder der, hvor de er. Ellers fratager vi jo reelt en stor del af befolkningen muligheden for at forbruge public service regionalt,« siger hun.
Ifølge Inga Vind handler det om at give plads til flere stemmer og flere vinkler på det regionale stof.
»Vi beder jo heller ikke aviserne om at lade være med at lave levende billeder,« siger hun.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.