The Tonight Show bag tæppet

I The Tonight Show får Jimmy Fallon gæster som Barack Obama, U2 og Helen Mirren til at vise overraskende sider af sig selv. Kodeordet er tillid. »Vi vil ikke have, at vores gæster ser dumme ud,« forklarer produceren bag

De fleste journalister har prøvet det. At få tilbudt et interview med en skuespiller, forfatter eller politiker, som er på turne for at promovere sit eget budskab. Det kan være en film, bog eller nyt politisk oplæg. Men hvordan laver man journalistik på kilder, der vil i medierne bare for at fremme deres eget budskab?

»Typisk kommer de med de samme anekdoter og fortæller de samme jokes. Men seerne vil hellere have, at de kommer med noget nyt,« sagde Josh Lieb, produceren bag NBC’s The Tonight Show på TV Festival i København torsdag.

Faktisk er gæsterne selv glade for at fortælle noget andet end det, deres PR-agent har forberedt, forklarede Josh Lieb. Gæster, der leverer noget uventet, skaber nemlig et bedre show.

»Og vi vil gerne overraske folk hver aften.«

Men stjernerne skal også føle, at det er deres show.

»De skal have en følelse af, at de er større stjerner i vores shows end konkurrenternes,« forklarede han.

Bandet U2 har i et indslag for eksempel optrådt forklædt som gademusikere i New York undergrundsbane

»Jeg synes, det er overraskende, at store stjerner som U2 er glade for at optræde i en undergrundsbane. Mange stjerner vil gerne tættere på deres fans,« forklarede Josh Lieb.

Da skuespilleren Helen Mirren var gæst, interviewede Jimmy Fallon hende, mens de trak luft fra heliumballoner, så de fik musestemmer – og flækkede af grin.

»Vi prøver at lave en anden slags interviews med disse topnavne,« sagde Josh Lieb.

Jimmy Fallon har også spist storbymad i New York med countrysangeren Blake Shelton, der for første gang smager sushi.

Ifølge Josh Lieb handler det om tillid og tryghed, når politikere og kunstnere skal overtales til at optræde i andre roller. Det er vigtigt, at det er en god oplevelse for begge parter.

»Vi vil ikke have, at vores gæster ser dumme ud. De skal være i bedre form, når de forlader showet, end da de kom ind. Og hvis en idé går galt, viser vi det ikke,« sagde han.

Da Barack Obama for nylig var gæst i showet, fremførte han sammen med husbandet ’Slow Down the News’ – en langsom soulsang, hvor præsidenten med Barry White-stemme fortalte om sine største bedrifter.

Ifølge Josh Lieb tjekkede Det Hvide Hus indholdet grundigt for at undgå overraskelser.

»De tjekkede det hele, det gør politikere altid. Men det var kun få steder, de havde kommentarer.«

0 Kommentarer