TV 2 Fyn-journalist vinder Spadestiksprisen 2020

TV 2 Fyn's journalist Allan Spangsberg vandt Spadestiksprisen 2020 for afdækningen af svigt i forbindelse med et dødsfald på et bosted i Odense

Det blev journalist Allan Spangsberg fra TV 2 Fyn, der tirsdag den 21. januar løb med Spadestiksprisen 2020.

Allan Spangsberg havde for tv-kanalen afdækket, hvordan ledelsen på bostedet Fangelvej i Odense havde et tydeligt medansvar for et dødsfald på grund af overmedicinering – noget, bostedet ellers havde fraskrevet sig ved at fyre menige medarbejdere.

I sin begrundelse for præmieringen skriver juryen:

”Med stor vedholdenhed og et meget omfattende og vanskeligt arbejde med at skaffe dokumentation afdækker Allan Spangsberg et system, der prøver at dække over sig selv – og som efter alt at dømme var lykkedes med det, hvis ikke Allan Spangsberg havde bidt sig fast i historien og gravet sig ned i den.”

Derudover lyder juryens begrundelse også:

”Ud over at dokumentere et lokalt ledelsessvigt og en ledelse, der dækker over sit eget medansvar for dødsfaldet, formår Allan Spangsberg at løfte sagen fra Fangelvej op i et bredere samfundsperspektiv, hvor der bliver sat fokus på problemer med patientsikkerheden på landets bosteder.”

De andre nominerede til Spadestiksprisen 2020 var journalisterne Mads Westermann og Jakob Marschner fra Bornholms Tidende samt Rune H. Blichfedt og Jonas Ancher Nyeng fra Fyens Stiftstidende. Du kan læse om alle tre projekter her.

1 Kommentar

Henrik Lind Jørgensen
22. JANUAR 2020
Tillykke. Journalistik kan gøre en forskel på flere planer, og god journalistik behøver ikke handle om død og fordækthed - men det her er godt arbejde fra øverste hylde.

Læs også

Her er de nominerede til Spadestiksprisen

Her er de nominerede til Spadestiksprisen 2020

03. JANUAR 2020