Tine Johansen er ny næstformand i DJ

Tine Johansen er netop blevet valgt som næstformand i DJ efter et kampvalg med seks kandidater. Hun glæder sig til at holde formand Lars Werge til ilden

Dansk Journalistforbund har fået ny næstformand. Journalist og debatvært på DR Tine Johansen er netop blevet valgt ved delegeretmødet i Kolding med 259 ud af 394 afgivne stemmer.

Dermed skal Tine Johansen danne formandskab med Lars Werge, der kort forinden blev valgt som ny formand. De to er også tidligere kolleger på Ekstra Bladet, hvor de begge har arbejdet i en årrække.

Hun takkede fra talerstolen og kommenterede også formandsvalget, hvor Lars Werge blev valgt frem for Uffe Gardel.

»Jeg ville kunne arbejde rigtig godt sammen med jer begge to, vel vidende at den ene skulle holdes lidt til ilden og den anden nærmest lidt ude af ilden,« sagde hun. Og tilføjede, at det altså var Lars Werge, hun nu glædede sig til at holde til ilden.

Seks i kamp om posten

Der var hele seks kandidater i kampvalg om posten:

  • Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet
  • Per Roholt, formand for DJ Kommunikation
  • Sus Falch, formand for Freelancegruppen
  • Maria Becher Trier, bestyrelsesmedlem i O-gruppen
  • Allan Boye Thulstrup, tillidsmand på Herning Folkeblad
  • Tine Johansen, journalist på DR

Alle kandidaterne undtagen Tine Johansen sidder i DJ's hovedbestyrelse.

Valgt i to runder

Ved den første valgrunde i Kolding fik ingen kandidater mere end halvdelen af de afgivne 407 afgivne stemmer. Tine Johansen var topscorer med 170 stemmer, fulgt af Per Roholt med 104 stemmer. Da ingen fik mere end halvdelen af stemmerne, gik de to kandidater med flest stemmer videre til en ny runde.

Og her vandt Tine Johansen altså valget med 259 stemmer. Per Roholt fik 130 stemmer.

Journalisten har i løbet af valgkampen interviewet alle seks kandidater, efterhånden som de har meldt deres kandidatur. Du kan læse eller genlæse interviewet med Tine Johansen her. Du kan læse disse interviews og andre artikler om næstformandsvalget i Journalistens tema "Hvem skal være din næstformand?" her.

Tine Johansen var tillidsrepræsentant på Ekstra Bladet i mange år, men valgte selv at tage en frivillig fratrædelse ved en sparerunde i 2013. Siden blev hun ansat som journalist og debatvært på DR.

De fire andre kandidater fik følgende stemmetal i første runde:

  • Allan Boye Thulstrup, 48 stemmer
  • Sus Falch, 34 stemmer
  • Maria Becher Trier, 30 stemmer
  • Lars Lindskov, 20 stemmer

Senest opdateret 14.30

5 Kommentarer

Villy Dall, HB-medlem
30. APRIL 2015
Er enig med Morten og Lars L.
Er enig med Morten og Lars L. Man hørte det meget for 10-15 år siden. Men det er godt nok længe siden, at bare en enkelt har sagt det om Mogens. Mange har ikke været enig med ham, heller ikke i det han sagde i medierne, men at han ikke var der, tja ...
Lars Lindskov
30. APRIL 2015
Jeg giver Morten Uhrenholdt
Jeg giver Morten Uhrenholdt helt ret i, at det er mere end forkert at kalde den afgående formand for "den nærmest usynlige". Jeg er helt med på, at nogle synes Mogens ikke var den store ølkassetaler, men til gengæld har/havde Mogens masser af andre kvaliteter og er en utrolig visionær mand - han er også utroligt stædig og kæmpede på den lange bane. Det var bestemt ikke alle af Mogens´ ideer der kom igennem (heldigvis…-:)), men Mogens er den formand der klart har været mest opmærksom på eksponering af DJ´s synspunkter og skrevet masser af kronikker og deltaget i et af hav af TV udsendelser om medieetik, tegninger, arbejdsmarkedslovning m.v.
De mange visioner har jo blandt andet betydet, at medlemstallet næsten er fordoblet under formandstiden - og det skal ikke måles i antal medlemmer, men vi har fået en meget kvalificeret fagforening og et forbundshus med mange kvalificerede medarbejdere til gavn for DJ´s mange forskellige medlemmer.
For efterhånden mange år siden på et delegeretmøde på Nyborg Strand havde jeg en snak med en af deltagerne, som synes den mundtlige beretning var dødkedelig - jeg var i den heldige situation, at jeg havde talen på skrift og spurgte vedkommende (uden at fortælle, hvad det var) om denne ville have været bedre? Helt klart - den er jo hamrende visionær var svaret.
Nemlig - og du har ikke hørt efter var mit svar og jeg synes vi skal være lidt bedre til at høre efter og måske netop i vores branche

i al fredsommelighed
Lars L


Morten Uhrenholdt
30. APRIL 2015
Når man kalder Mogens Blicher
Når man kalder Mogens Blicher Bjerregaard 'den nærmest usynlige afgående formand', så lufter man en forbløffende uvidenhed.
Men tillykke med valget til det nye formandskab. Nu må man så håbe, de to's meget snævre, fælles baggrund hurtigt bliver lagt side, så den ikke præger arbejdet med de mangeartede opgaver, der venter.
Lars Bach
30. APRIL 2015
Man kunne eventuelt tilføje
Man kunne eventuelt tilføje den lille 'detalje', at ud over at have været kolleger har både Lars Werge og Tine Johansen haft posten som tillidsmand på Ekstra Bladet. Ja, faktisk var Lars tillidsmand og Tine vicetillidsmand. Lars forlod broen for at blive næstformand i DJ, hvor efter Tine blev tillidsmand på Bladet.
Michael Diepeveen
29. APRIL 2015
Tillykke, nu skal der
Tillykke, nu skal der arbejdes. For det første med at få en meget tydeligere profil end den nærmest usynlige afgående formand. Nr. 2: bygge bro mellem ærke-kommunikatørerne som mig selv endda uden uddannelsen fra den Kgl autoriserede i Aarhus og så ærke-journalisterne, de få sensationslystne, nyhedshungrende helte, og så de 90 % andre, der laver alt muligt andet ml himmel og jord, biler, mode, sport, livstil, underholdning og hvad ved jeg. Og tredje: At støtte de stressede, overbebyrdede og vildfarne i faget og de unge på vej frem, der skal i job. Bare kom i gang.

Flere