chef-exit

Stig Ørskov: Der har været for stor udskiftning på Ekstra Bladet

Forholdet mellem chefredaktør Asger Juhl og medarbejderne på Ekstra Bladet kørte skævt tidligt i forløbet. Øverste chef Stig Ørskov vil ikke svare på Journalistens spørgsmål om "personsager"

Der har været en for stor udskiftning i Ekstra Bladets chefredaktion de seneste år.

Sådan lyder det fra øverste stol i JP/Politiken, hvor administrerende direktør Stig Ørskov sidder med ansvaret for alle udgivelser i huset.

I et skriftligt svar til Journalisten glæder han sig over, at Ekstra Bladet leverer kritisk, dagsordensættende journalistik og er i en digital førerposition på det danske mediemarked:

”Når det er sagt, er det klart, at vi de sidste par år har haft større udskiftning i Ekstra Bladets chefredaktion end ønskeligt. Større stabilitet er selvklart at foretrække,” siger han efter nyheden om, at Asger Juhl tirsdag valgte at trække sig som chefredaktør.

Dermed er i alt seks chefredaktører fratrådt avisen inden for de seneste 2,5 år.

Journalisten anmodede tirsdag eftermiddag om et mundtligt interview med Stig Ørskov, men det har ikke været muligt at få i stand. Torsdag formiddag har vi i stedet fremsendt spørgsmål på mail. Her har vi bedt ham forholde sig til sin egen rolle og sit eget ansvar i de mange chefrokader på Ekstra Bladet:

”Det er mit ansvar at være med til at sikre, at Ekstra Bladet har den stærkest mulige ledelse og medarbejderstab, som sammen formår at realisere de ambitiøse målsætninger, der er for Ekstra Bladet.”

Ifølge Stig Ørskov er man nu, efter afgangen af de seks chefredaktører, nået frem til noget rigtigt:

”Samtidig er der ingen tvivl om, at der i et mediemarked under hastig forandring er brug for en betydelig portion digital kompetence og omstillingsevne i tillæg til den publicistiske skarphed, som altid skal være kernen for Ekstra Bladet.”

”Den kombination besidder den nuværende ledelse, bestående af Knud Brix, Anders Borup Sørensen og Signe Skarequist i allerhøjeste grad. Og endnu bedre: det gør Ekstra Bladets medarbejdere også. Netop derfor har jeg meget stor tiltro til Ekstra Bladets udvikling.”

Vil ikke svare på personspørgsmål

Af de skriftlige svar fremgår det, at Stig Ørskov ikke ønsker at svare på flere af de spørgsmål, som Journalisten har fremsendt.

Vi har blandt andet spurgt ham, hvor stor en del af ansvaret han og den øvrige ledelse i huset bærer for de mange chefrokader. Derudover har vi spurgt ham, hvordan han synes rekrutteringsprocessen har været, siden Henrik Qvortrup blev fyret efter godt ni måneder og Asger Juhl nu tilsvarende har sagt op efter 9 måneder.

Og så har vi spurgt ind til, hvorvidt den øverste ledelse har gjort forarbejdet godt nok i forhold til de korte ansættelser, hvor det også har stået klart, at Asger Juhl på sit cv havde begrænset erfaring med ledelse af store medier.

Derudover har vi spurgt ind til, om den øverste ledelse skylder medarbejderne på Ekstra Bladet en større mængde stabilitet, og hvordan man som ledelse vil sikre det.

Dårligt forhold til medarbejdere

Asger Juhl valgte tirsdag at trække sig fra posten som chefredaktør, da det stod klart for ham, at forholdet til medarbejderne var kørt skævt.

”Journalistisk ledelse handler i høj grad om at finde den rigtige modus med medarbejderne. Her må jeg desværre erkende, at vi ikke fandt den balance, som jeg mener, er afgørende for at kunne skabe den rigtige udvikling af Ekstra Bladets journalistisk,” udtalte han til Ekstra Bladet.

Over for Journalisten har flere kilder tidligere givet udtryk for, at Asger Juhls ledelse førte til intern uro på Ekstra Bladet, og at medarbejderne også tidligere havde klaget over Asger Juhl ledelse.

I april stoppede Asger Juhl desuden med at have det daglige ansvar for tre redaktioner.

Tillidsrepræsentant James Kristoffer Miles ønskede tirsdag ikke at komme nærmere ind på Journalistens oplysninger om det dårlige forhold mellem medarbejderne og Asger Juhl, men sagde, at man fra medarbejdersiden kunne genkende Asger Juhls udlægning:

”Der er ikke noget i de udtalelser fra Asger Juhl, som vi ikke er enige i. Det indrammer meget fint, hvilken oplevelse medarbejderne har haft i det her forløb.”

0 Kommentarer

Læs også

Jobskifte

Asger Juhl er færdig på Ekstra Bladet

04. JULI 2023
Chefer

Asger Juhl skal ikke længere have det daglige ansvar for tre af Ekstra Bladets redaktioner

26. APRIL 2023
Presseetik

Ekstra Bladet får kritik for interview med overgrebsdømt Brøndby-hooligan

04. JULI 2023