Jobskifte

Asger Juhl er færdig på Ekstra Bladet

Asger Juhl har været tilknyttet Ekstra Bladet som chefredaktør siden oktober sidste år. Opdateret 14.33

Asger Juhl stopper som journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet under et år efter sin tiltræden.

Det fremgår af en artikel på Ekstra Bladet og i en pressemeddelelse.

Her forklarer Asger Juhl, at han selv har valgt at sige sin stilling op.

”Grunden til, at jeg stopper, er, at jeg aldrig rigtig fandt mig til rette på Ekstra Bladet. Journalistisk ledelse handler i høj grad om at finde den rigtige modus med medarbejderne. Her må jeg desværre erkende, at vi ikke fandt den balance, som, jeg mener, er afgørende for at kunne skabe den rigtige udvikling af Ekstra Bladets journalistisk,” udtaler han til mediet.

Intern uro

Flere kilder har tidligere oplyst til Journalisten, at Asger Juhls ledelse har ført til intern uro på Ekstra Bladet. Ifølge Journalistens oplysninger har Ekstra Bladets medarbejdere også tidligere klaget over Asger Juhls ledelse. I april stoppede Asger Juhl med at have det daglige ansvar for tre redaktioner.

Tillidsrepræsentant James Kristoffer Miles ønsker ikke at komme nærmere ind på Journalistens oplysninger, men siger, at man kan genkende Asger Juhls udlægning:

”Vi har taget den her nyhed fra ledelsen til efterretning om, at Asger Juhl har sagt op, og der er ikke noget i de udtalelser fra Asger Juhl, som vi ikke er enige i. Det indrammer meget fint, hvilken oplevelse medarbejderne har haft i det her forløb.”

Han tilføjer, at han ikke har behov for at uddybe den proces, som Ekstra Bladet har været igennem:

”Men det er klart, at det med at kunne samarbejde med en chefredaktør er enormt vigtigt, og der tror jeg fint, at han sætter fingeren på, at det bare aldrig lykkedes i den tid, hvor han var på Ekstra Bladet. Og vi ønsker ham selvfølgelig alt det bedste fremover,” siger James Kristoffer Miles.

Over for Ekstra Bladet fastholder Asger Juhl, at han selv har valgt at gå:

”Jeg ved godt, at der i sådan en situation vil være tvivl om, om jeg er blevet fyret eller prikket på skulderen. Jeg er ikke blevet fyret, og jeg er ikke blevet prikket. Det er 100 procent min egen beslutning,” udtaler han.

Til Ekstra Bladet siger ansvarshavende chefredaktør Knud Brix, at han er enig i, at Asger Juhl ikke fandt sig til rette på Ekstra Bladet, ”men jeg skal dog ikke lægge skjul på, at det ærgrer mig at sige farvel.” Han tilføjer også, at der ikke vil blive søgt efter en erstatning, og at han sammen med chefredaktør Anders Borup vil rykke tættere på journalistikken fremover.

Chefredaktør-exit

Med Asger Juhls fratræden har Ekstra Bladet sagt farvel til ikke mindre end seks chefredaktører på knap tre år startende med Poul Madsen den 10. marts 2021. To måneder efter blev Henrik Qvortrup annonceret som ny chefredaktør, men allerede et år efter var han ude igen.

Derudover har avisen sagt farvel til Kristoffer Eriksen (maj 2021), Ole Sloth (juli 2021) og Pernille Holbøll (november 2021).

Asger Juhl kom til Ekstra Bladet i oktober 2022 med en skarp journalistisk profil. Forinden havde han startet iværksættermediet Den Uafhængige op og været chefredaktør samme sted. Før det var han journalist på Radio24syv og P1. Han var også i en periode redaktør og redaktionschef på programmet Reporterne på Radio24syv.

Opdateret 14.33 med kommentar fra tillidsrepræsentant James Kristoffer Miles.

1 Kommentar

Nils-Christian Ehlers Nilson
4. JULI 2023
Der falder et tungt ansvar på bestyrelse og direktion for deres panikagtige forsøg på at give EB en duelig redaktionel ledelse. Nu prøver de nok med Lisbeth Knudsen.