Ekstra Bladet

Qvortrup gik i granatchok og løj om fyring

Henrik Qvortrup orkede ikke mere ballade og gik derfor med til at dække over, at han reelt blev fyret

Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup indrømmer nu, at han blev fyret. Det siger han i Ekstra Bladets podcast ’Q&Co’.

Podcastens gæstevært Asger Juul spørger Henrik Qvortrup direkte, om han blev fyret, og det bekræfter Henrik Qvortrup:

”Ja, ubetinget.”

Han forklarer i podcasten, at han befandt sig i granatchok, da han ud af det blå mandag den 4. april om morgenen med kort varsel blev kaldt op til JP/Politikens koncernchef, Stig Ørskov, til et møde, som han med det samme kunne se blev ubehageligt.

”Jeg kan se på Stig Ørskov, at det ikke bare er en rutinesnak,” siger Henrik Qvortrup.

Han forklarer, at den efterfølgende pressemeddelelse om, at han hellere vil hellige sig journalistikken, var en løgn, der skulle få fyringen til at tage sig mindre dramatisk ud. I pressemeddelelsen er Henrik Qvortrup citeret for at sige, at han ønsker at hellige sig journalistikken.

”Men det står også klart for mig, at selve journalistikken vægter højere end den ledelsesmæssige rolle, og derfor vil jeg nu hellige mig journalistikken igen,” sagde han.

Godkendte formuleringen

Men den forklaring holder altså ikke, forklarer Henrik Qvortrup.

”Ja, det var en løgn, når jeg i den pressemeddelelse siger, at jeg hellere vil lave podcast og politiske kommentarer end at være chefredaktør,” forklarer Henrik Qvortrup og fortæller, at motivet for at lyve var at få det til at tage sig mindre dramatisk ud, end det i virkeligheden var.

Henrik Qvortrup forklarer i ’Q&Co’, at han var med til at skrive og godkendte formuleringen, som han nu kalder en løgn.

”Jeg har på godt og ondt efter mange år i danske medier trukket et spor af spektakulære sager, omtaler og kontroverser. Der har været sindssygt meget støj om mig. Så kommer jeg derop en mandag morgen og får ud af det blå at vide, at nu skal jeg ikke længere være chefredaktør på Ekstra Bladet. Det, der instinktivt rammer mig der, er, at nu orker jeg ikke mere ballade, og så tænker jeg, okay, så lad os kalde det, at jeg nu vil hellige mig journalistikken,” siger Henrik Qvortrup til ’Q&Co’.

Henrik Qvortrup kunne efter en time godt se, at den forklaring ikke holdt. Mens han var i flyverskjul for journalisters nysgerrige spørgsmål, skrev han fire dage efter fyringen en opdatering på Facebook. Her beskrev han, at han formelt frasagde sig chefredaktørposten frivilligt. Formelt.

”Jeg må dog være ærlig og tilføje, at det nok er en af den slags beslutninger, som andre formodentlig havde taget for mig få nanosekunder efter, at jeg ikke selv var nået frem til den,” skrev han.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra Stig Ørskov, administrerende direktør for JP/Politikens Hus.

0 Kommentarer