SBS råder bod på stavekontrol-fejl – donerer 27.000

Pga. mobiltelefoners stavekontrol donerede 180 Big Brother-seere ved en fejl penge til nødhjælp i stedet for at sms-stemme i finalen. Nu donerer SBS Discovery pengene: »Vi er udmærket klar over, at nogen vil tolke det som et mediestunt«

I weekenden var der finale i Big Brother 2014, hvor seerne kunne sms-stemme på finaledeltagerne. Men for 180 seere, der egentlig bare skulle stemme på den 29-årige deltager Nirvana med koden NIR sendt til 1220, blev det en dyr affære.

Mobiltelefonens stavekontrol ændrede nemlig NIR til MOR – og på den måde endte de 180 Big Brother-seere med at donere 150 kroner til Folkekirkens Nødhjælps indsamling til verdens fattigste i stedet for at stemme på deres favoritdeltager. Samlet set endte 27.000 kroner på den måde hos Folkekirkens Nødhjælp.

Misforståelsen skyldtes, at MOR er sms-koden for en indsamling, Folkekirkens Nødhjælp startede i forbindelse med Danmarksindsamlingen tidligere i år med overskriften ’Når mor mangler’

Storsind i solskin

Nødhjælpsorganisationen var efterfølgende ude og love, at alle de ufrivillige donorer kunne få deres penge refunderet. Men nu kommer SBS Discovery, der står bag Big Brother, dem til undsætning. De har valgt at donere de 27.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælp.

»Vi synes jo overordnet, at det er en lidt uheldig omstændighed, at folk ved en fejl er kommet til at donere de her penge. Men pengene går jo til et godt formål, og derfor vil gerne sørge for, at de ikke går tabt. Simpelthen for at vise lidt storsind i den her tid, hvor solen skinner,« siger informationschef Jesper Jürgensen fra SBS og tilføjer:

»Mor er jo for mange mennesker den bedste i verden – og derfor skal hun selvfølgelig ikke snydes.«

Men er det ikke bare et lille mediestunt for at få noget positiv omtale?

»Vi er udmærket klar over, at nogen vil tolke det som et mediestunt. Og hvis nogen vælger at se det positivt, er det selvfølgelig også fint,« siger Jesper Jürgensen. 

0 Kommentarer