Puk Damsgård og Simi Jan får Berlingske-pris

Berlingske Fonds Journalistpris går til de to korrespondenter Simi Jan fra TV 2 og Puk Damsgård fra DR. Sammen med prisen modtager de 100.000 kroner.

Berlingske Fonds Journalistpris går til de to korrespondenter Simi Jan fra TV 2 og Puk Damsgård fra DR. Sammen med prisen modtager de 100.000 kroner.

»Med en udpræget sans for at bruge det moderne tv-medies muligheder for at skabe nærhed, perspektiv og oplevelse, har de dækket begivenheder og udviklinger i områder, hvor både det at være journalist – og det at være kvinde – er noget af en udfordring.«

Sådan lød det fra radiovært på P1's Mennesker og Medier, Lasse Jensen, da han i dag begrundede, at to korrespondenter deler årets journalistpris fra Den Berlingske Fond.

Det oplyser Berlingske i en pressemeddelelse.

Hovedpersonerne er TV 2's Simi Jan og DR's Puk Damsgård, som er blevet udvalgt af en komité, hvor Lasse Jensen blandt andet sidder med.

Sammen med prisen følger 100.000 kroner, og det gør den til den danske journalistpris med den største pengepræmie.

»Prisen tildeles to journalister, der med energi, professionalisme og et ikke ubetydeligt mod, har beriget de to nationale tv-stationers udlandsdækning med andet og mere end faldskærmsreporterens korte nedslag. I får Den Berlingske Fonds Journalistpris ikke bare for jeres viljestyrke og mod, men i høj grad, fordi I begge har bragt mennesket ind i en stor og kompliceret fortælling – uden at glemme perspektivet og analysen,« fortsatte Lasse Jensen.

Komitéen, der har udvalgt de to modtagere af prisen, består ud over Lasse Jensen af tidligere udenrigsminister og Berlingske.dk-blogger Uffe Ellemann-Jensen samt chefredaktør på Berlingske og formand for Den Berlingske Fond, Lisbeth Knudsen.

2 Kommentarer

Lars B. Jørgensen
12. JANUAR 2012
Re: Puk Damsgård og Simi Jan får Berlingske-pris

Jeg troede Jan var en mand...

Bodil Rohde
12. JANUAR 2012
Re: Puk Damsgård og Simi Jan får Berlingske-pris

 

Tillykke til Puk Damsgård og Simi Jan med Berlingske-prisen.

Og må vi så fremover blive fri for, at det bliver fremhævet på journalisten.dk, at der er tale om kvindelige journalister, når en eller flere af vore kolleger får en pris. Vi kan godt selv læse deres navne.

 Venlig hilsen

Bodil Rohde