Pressenævns-formand ville ikke debattere med Poul Madsen

Formand Hanne Schmidt ville ikke deltage i en direkte debat med blandt andre Poul Madsen på Redaktørernes Døgn. Poul Madsen mener, at arrangementet skulle have været aflyst. Arrangørerne er uenige: »Poul kunne bare have kommet og stillet sine spørgsmål fra salen«  

Ved Redaktørernes Døgn i Svendborg i sidste uge var formand for Pressenævnet, højesteretsdommer Hanne Schmidt en af talerne. I omkring 40 minutter talte hun om nævnets arbejde til et powerpoint-show, og i 20 minutter besvarede hun spørgsmål fra redaktørerne i salen.

Det var oprindelig tanken, at Hanne Schmidt skulle have diskuteret presseetik i en paneldebat med blandt andre Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, og DR's seerredaktør, Jacob Mollerup. Men det ønskede Hanne Schmidt ikke.
Poul Madsen undrer sig.

»Jeg synes, det er mærkeligt, at en redaktørforening, der kæmper for en fri og uafhængig presse, accepterer betingelser af den her karakter,« siger Poul Madsen, der skrev om sagen i Ekstra Bladet i weekenden.

Her skriver han blandt andet, at Redaktørernes Døgn skulle have aflyst pressenævnsformandens besøg.

Alle fik svar

Redaktørernes Døgn arrangeres af Danske Medier. Jan Kristensen fra arrangør-teamet ved Redaktørernes Døgn er tilfreds med den løsning, man fandt for Hanne Schmidts deltagelse. Han ser ingen grund til, at man skulle have aflyst arrangementet.

»Jeg forholder mig til, at vi fik Pressenævnets formand til at komme. Hanne Schmidt blev bedt om at svare på spørgsmål fra salen, og alle fik svar på de spørgsmål, de ønskede,« siger han.

Spørgsmålene fra salen kom blandt andre fra DR's seerredaktør, Jacob Mollerup, der skulle have siddet i panelet, bemærker Jan Kristensen.

»Hvis vi ikke havde fået de svar, ville vi have haft et problem,« siger Jan Kristensen.

Poul kunne bare have kommet

Jan Kristensen forklarer, at Hanne Schmidt ikke ønskede at deltage i en paneldebat, fordi det ville komme til at handle om enkeltsager. Så spørgsmålene skulle komme fra salen.

»Der kom jo omkring 10 spørgsmål, og hun svarede på samtlige spørgsmål,« siger Jan Kristensen.

Hvordan skulle det komme til at handle mere om enkeltsager, fordi man sammensatte et panel?

»Jamen, det samme kan du jo sige til Poul Madsen. Poul kunne bare have kommet og stillet sine spørgsmål fra salen. Så havde han nok også fået svar på sine spørgsmål ligesom de 10 andre spørgere,« siger Jan Kristensen.

Underlagt nævnets envejskommunikation

Poul Madsen siger, at han ikke ønskede at diskutere gamle enkeltsager med Hanne Schmidt.

»Men det er lidt sjovere med en direkte debat end de 40 minutters enetale, hvor der til sidst var spørgsmål fra salen,« siger han.

Han fastholder, at Redaktørernes Døgn ikke skal underlægge sig diktater for, hvordan Pressenævnet ønsker at kommunikere med omverdenen.

»De vil have enkeltvejskommunikation i stedet for en reel debat. Alle medier laver fejl, ikke bare Ekstra Bladet, men hvis vi skal blive bedre, skal vi tage diskussionen og ikke bare lytte til et foredrag,« siger Poul Madsen.

Journalisten.dk forsøger at få en kommentar fra Hanne Schmidt.

0 Kommentarer