search

Portræthysteri

Det er altid værd at lytte til en klog seniorkollega som Lise Nørgaard. For nylig sagde hun til Berlingske: "Jeg kunne aldrig være journalist i dag. Så snart der er skrevet 30 linjer, skal der tre navne på med navn og adresse".

Man kunne også gå videre og spørge: "Hvorfor sætter flere og flere aviser små portrætter på af de journalister, der har skrevet en artikel?

Nogle aviser er fyldt med de samme portrætter dag efter dag. Selv journalistpraktikanter, der har været ansat kort tid på et blad, får deres portræt på. Jeg håber da ikke, at det er journalisterne selv, der over for bladledelserne har presset på for at få portrætter på.

I så fald må det enten være på grund af et mindreværdskompleks over for kollegerne på de elektroniske medier eller storhedsvanvid. Dagbladene er trængte i dag, men mon det gavner noget, at en journalist, der blot gør sin pligt og skriver en artikel, skal portrætteres? Før i tiden, da der var langt større skribenter til end i dag, blandt andre Lise Nørgaard, strøede bladene ikke om sig med billeder af journalister.

– Bent Johansen, freelancejournalist

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen