P1 afskaffer morgenandagt – redaktør raser

DR dropper morgenandagt på P1 for at stå stærkere mod den nye radiokonkurrent. Vi svækker ikke vores kristne fokus, mener DR. »Knæfald for en populistisk programtænkning«, mener Kristeligt Dagblads chefredaktør.

DR dropper morgenandagt på P1 for at stå stærkere mod den nye radiokonkurrent. Vi svækker ikke vores kristne fokus, mener DR. »Knæfald for en populistisk programtænkning«, mener Kristeligt Dagblads chefredaktør.
I 80 år har vi kunnet høre morgenandagt på DR P1. Men det er slut i år. Fra 1. november, når DR mister den FM-kanal, som P2 tidligere har ligget på, bliver der mindre plads på DR's radioflade. Det betyder, at morgenandagten ryger ud.

I stedet vil man kunne følge morgenandagt på DR2 og på DAB-radio, skrev Kristeligt Dagblad lørdag.

DR mener ikke, de svækker deres fokus på den kristne kulturarv – et fokus, der er blevet understreget som et krav i den seneste public service-aftale.

Samtidig lægger DR ikke skjul på, at fjernelsen af morgenandagten er et træk, der skal styrke P1 i konkurrencen mod Danmarks nye radiokanal, Radio 24syv.

»I lyset af, at vi får en dygtig konkurrent, som henvender sig til samme målgruppe som P1, har vi vurderet, at det ikke gavner P1's morgenflade, hvis vi hver dag har morgenandagt. Det ville betyde et væsentligt fald i lytterandelen, som vil påvirke tilslutningen på P1 resten af dagen,« sagde direktør i DR Danmark, Inger Bach, til Kristeligt Dagblad lørdag.

Men i en leder i dag udtrykker Kristeligt Dagblads chefredaktør, Erik Bjerager, stor utilfredshed med DR's prioritering.

»Danmarks Radios beslutning er et knæfald for en populistisk programtænkning. Frem for at reducere i udbuddet af pop og populærmusik, der i forvejen fylder så rigeligt på DR's radiokanaler, og som findes på alle private radiostationer, er det nu det ældste public service-stof, der sendes ud på sidelinjen,« skriver han i lederen.

»Det er også et skuffende og forstemmende eksempel på, at sekulariseringen går sin sejrsgang i Danmarks største medie- og kulturinstitution,« fortsætter han.

2 Kommentarer

Mads Kolby
22. MARTS 2011
Hvad er mest populistisk?
DR, der må indrette sig efter lukningen af P2 og den kommende konkurrent til P1, eller en redaktør, der bjæffer op i tråd med læsernes holdninger?
Nels Sørensen
21. MARTS 2011
Re: P1 afskaffer morgenandagt - redaktør raser

Kristeligt Dagblads chefredaktør "raser"! Raser? Virkelig? Jeg opfatter nu snarere hans retfærdige harme som udtrykt både fattet og fornuftigt.

Men bortset fra det er der på P1 adskillige, timelange udsendelser om tro og religion, så hvorfor ikke i stedet ofre en af dem og lade morgenandagtens lyttere – som jeg ikke umiddelbart ser som et "segment", der sådan lige går ud og anskaffer sig en DAB-radio – beholde deres morgenandagt?

DRs veje er i sandhed uransagelige.