Besparelser

Ny fyringsrunde rammer stort mediehus

Sjællandske Medier skal igennem anden fyringsrunde inden for få måneder

I april skulle Sjællandske Medier skære omkring 30 stillinger væk, og nu skal mediet igennem en ny fyringsrunde.

Det har medarbejderne i koncernen netop fået at vide på et møde med ledelsen, hvor de blev orienteret om ”tilpasninger”.

Ifølge Journalistens oplysninger er der lagt op til, at 23-24 redaktionelle stillinger ud af omkring 180 skal nedlægges. Derudover er der ifølge Journalistens oplysninger en række ledige stillinger, der ikke bliver genbesat.

Besparelserne i foråret betød, at 18 redaktionelle stillinger blev skåret væk.

Ansvarshavende chefredaktør på Sjællandske Medier, Louise Pettersson, bekræfter tallene overfor Journalisten.

”Så mange stillinger er dramatisk. Det opleves dramatisk, og det er dramatisk. Det giver naturligvis et chok i organisationen,” siger hun i et interview med Journalisten.

Underskud på over 90 millioner

Forårets fyringsrunde kom, efter at Sjællandske Mediers regnskab for 2022 viste et underskud efter skat på 91,4 millioner kroner. Det stod i skærende kontrast til året før, hvor koncernen leverede et overskud på 16,2 millioner kroner.

Sportsredaktionen blev særdeles hårdt ramt i foråret, idet otte af 12 stillinger på sporten blev nedlagt. De resterende 10 stillinger blev fundet på de lokale redaktioner.

Også i efteråret 2022 nedlagde Sjællandske Medier en række stillinger. 11 journalister eller fotografer samt fire grafikere fratrådte på det tidspunkt. Efter det var lokalredaktionerne blevet sårbare ved sygdom og ferie. Derfor oprettede ledelsen i foråret såkaldte ’kommuneklynger’. Lokalredaktionerne beholdt deres lokalredaktører, men redaktionerne skulle i højere grad hjælpe hinanden med mandskab, hvis en redaktion var underbemandet på grund af for eksempel sygdom.

”Hvis Odsherred for eksempel en dag har overskud af kræfter, ville det være helt tosset, hvis de ikke hjalp til med en historie i Holbæk,” lød det fra Louise Pettersson, ansvarshavende chefredaktør på Sjællandske Medier, i maj.

0 Kommentarer

Læs også

Regnskab

Kæmpe underskud hos Sjællandske Medier

21. APRIL 2023
Fyringsrunde

”Så mange stillinger er dramatisk,” siger chefredaktør om ny fyringsrunde

14. SEPTEMBER 2023