sparerunde

Ingen opsigelser på Sjællandske – 11 redaktionelle medarbejdere stopper

Ingen medarbejdere bliver opsagt i forbindelse med sparerunden, lyder det i mail til alle medarbejdere

Sjællandske Medier har nu fået overblik over, hvem der tager imod en frivillig fratrædelsesaftale.

Det er onsdag blevet meldt ud til medarbejdere i en mail, som Journalisten har set.

”Samlet set fratræder fire grafikere og seks salgssupportere i forbindelse med oprettelse af Sjællandske Medieproduktion. Derudover fratræder 11 journalister / fotografer og otte mediekonsulenter,” lyder det i mailen.

Fratrædelserne betyder, at man nu er på plads med tilpasningerne i virksomheden:

”Der er således ikke sket opsigelser i forbindelse hermed,” lyder det i mailen, der er underskrevet af Jens Nicolaisen, der er administrerende direktør for Sjællandske.

Økonomiske problemer

Samtlige medarbejdere i Sjællandske Medier blev 1. september tilbudt en fratrædelsesordning, da koncernen vil skære til på grund af økonomiske problemer foranlediget af coronakrisen, krigen i Ukraine og inflation.

Ledelsen meldte dengang ikke ud, hvor mange fratrædelser der skulle til, for at økonomien kunne følge med.

Sjællandske Medier fyrede i 2017 to fotografer i forbindelse med en sparerunde, men derudover er egentlige fyringer nærmest en sjældenhed sammenlignet med de andre regionale mediekoncerner.

Sjællandske Medier er Sjællands førende medievirksomhed uden for København og udgiver fire dagblade i otte udgaver, Erhverv Sjælland, 41 ugeaviser, lokalradio og nyhedssitet sn.dk.

Sparerunden sker, samtidig med at Sjællandske Medier i forbindelse med et generationsskifte søger en ny ansvarshavende chefredaktør, der skal begynde i slutningen af året eller i begyndelsen af 2023.

”Det vil selvfølgelig være rarere for en chefredaktør at tiltræde, efter at det her er gjort. Nu er det mig, der kommer til at træffe beslutningen om, hvem der i et vist omfang er med og ikke med,” sagde den nuværende chefredaktør, Bente Johannessen, da spareplanen blev meldt ud for fire uger siden.

0 Kommentarer