Sparerunde

Sjællandske Medier tilbyder samtlige ansatte frivillig fratrædelse

Det har ikke været nok at lade være med at genbesætte ledige stillinger i Sjællandske Medier

Samtlige medarbejdere i Sjællandske Medier har i dag fået tilbud om en fratrædelsesordning.

Det sker, fordi mediekoncernen har økonomiske problemer på grund af coronakrisen, krigen i Ukraine og inflation.

Det er budskabet i en mail, som medarbejderne i Sjællandske Medier med cirka 200 redaktionelle medarbejdere har modtaget her til eftermiddag.

Ledelsens tilbud til samtlige medarbejdere er at tage imod en frivillig fratrædelsesordning, fortæller tillidsrepræsentant Nina Lise.

”Igennem en længere periode er der ikke blevet genbesat ledige stillinger, men det har vist sig ikke at være nok, og ledelsen er derfor i gang med at kigge på, hvordan man kan organisere sig og arbejde mere smart for pengene. I første omgang har de sendt et tilbud ud om en frivillig fratrædelsesordning,” siger hun.

”Det synes vi i tillidsmandsgruppen er en rigtig fin måde at gøre det på. De kunne have gået rundt og prikket folk på skulderen og afskediget dem, men det gør de ikke,” tilføjer Nina Lise.

Ledelsen spiller fair

Nina Lise forklarer, at aftalerne kan indgås de kommende uger og vil træde i kraft 1. oktober.

”Ledelsen kan sige nej tak til at indgå en fratrædelsesaftale, hvis det er en medarbejder, de ikke kan undvære. De har gjort det klart, at det ikke vil få konsekvenser senere, hvis det sker, så man ikke skal frygte, at man er den næste, der ryger,” siger hun.

”Så jeg synes faktisk, at de behandler os fair, og det er vi glade for.”

Der opstår dog det dilemma, at de medarbejdere, der bliver tilbage, kan få ændret i deres arbejdsgange.

”Men når ledelsen spiller fair ud, er det også vore klare opfattelse, at de spiller fair på den lange bane, så man kan finde en løsning, hvis en medarbejder ikke kan se sig selv i den nye virkelighed,” siger Nina Lise.

Har ikke fået oplyst antal

Ledelsen har ikke meldt ud, hvor mange fratrædelser der skal til, for at økonomien kan følge med. Enkelte medarbejdere har efterlyst det tal.

”Men det må være betydeligt, når man gør det på den her måde,” understreger Nina Lise.

Sjællandske Medier fyrede i 2017 to fotografer i forbindelse med en sparerunde, men derudover er egentlige fyringer nærmest en sjældenhed sammenlignet med de andre regionale mediekoncerner.

Sjællandske Medier er Sjællands førende medievirksomhed uden for København og udgiver fire dagblade i otte udgaver, Erhverv Sjælland, 41 ugeaviser, lokalradio og nyhedssitet sn.dk.

Sparerunden sker, samtidig med at Sjællandske Medier i forbindelse med et generationsskifte søger en ny ansvarshavende chefredaktør, der skal begynde i slutningen af året eller i begyndelsen af 2023.

”Det vil selvfølgelig være rarere for en chefredaktør at tiltræde, efter det her er gjort. Nu er det mig, der kommer til at træffe beslutningen om, hvem der i et vist omfang er med og ikke med,” siger den nuværende chefredaktør, Bente Johannessen.

 

0 Kommentarer