Kaffekopper, der drejer rundt på en rødternet dug, nationalikoner, polaroidfotos og smørrebrød.
De digitale features er mange, når man scroller gennem Metroxpress' longread om Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.
I øjeblikket prøver gratisavisen kræfter med længere digitale fortællinger, og artiklen om partiformanden er blot avisens andet forsøg. Første longread udkom i slutningen af 2014 og handlede om Formel 1-racerkøreren Kevin Magnussen. Her kunne læseren blandt andet klikke sig igennem artiklen med et interaktivt racerrat.
Planen er, at Metroxpress langsomt optrapper mængden af longreads, fortæller avisens ansvarshavende chefredaktør, Jonas Kuld Rathje. Indtil videre skal der udkomme fire-fem artikler i 2015 og gerne endnu flere i 2016, hvis alt går godt.
»Umiddelbart har vores læsere taget godt imod de to, vi har lavet. Vi satser på longreads, fordi det er en god ting at tilbyde vores læsere. Det er både sjovt at læse, men også sjovt for vores journalister at lave,« siger han.
Godt for det samlede brand
Gratisavisen stiller sig hermed i rækken af danske medier, der prøver kræfter med længere formater. Blandt andre Berlingske, Politiken og Jyllands-Posten har lanceret længere digitale formater de senere år.
Det tyder umiddelbart ikke på, at der er tale om en guldgrube, når dagbladene kaster ressourcer efter længere formater. Men selv om det kan være ressource-tungt at lave længere artikler, er det fortsat værd for Metroxpress at satse på, mener chefredaktøren.
»Det kan sikkert ikke svare sig en til en, og vi får nok ikke helt det igen, vi ofrer på det. Men der er mange andre hensyn at tage. At tilbyde longreads er godt for vores samlede brand. Og så betyder det noget for os at lade vores journalister give den gas en gang imellem,« siger Jonas Kuld Rathje.
Metroxpress er kendt for at satse på sociale medier, senest med oprettelsen af deres såkaldte SoMe Desk – en 11 mand stor redaktion, der arbejder med at folde dagbladets artikler ud på sociale medier. Og også på den front håber chefredaktøren at kunne hente noget, når gratisavisens journalister laver longreads.
Artiklerne er nemlig spækket med digitale features, som måske kan inspirere til den daglige nyhedsdækning, håber han.
»Den måde, vi har valgt at lave dem på, træner journalisternes digitale muskler, og den træning håber vi smitter af på nyhedsproduktionen. Så det er også en måde at udvikle vores samlede journalistik på,« siger Jonas Kuld Rathje.
Vægter emnerne med omhu
Det er Metroxpress’ egne journalister, som får lov at prøve kræfter med de længere formater. Det betyder, at de i en periode skal undværes i den daglige nyhedsproduktion på den 40 mand store redaktion, og det er selvfølgelig noget, der kan mærkes, fortæller chefredaktøren.
»Men jeg tror på, at vi får noget igen i det lange løb. Det har egentlig altid været sådan på Metroxpress, at vores journalister kan få lov til at lave længere ting, og så længe det bygger på en god idé, vil vi godt afsætte tid til det,« siger Jonas Kuld Rathje og tilføjer:
»Artiklen om Thulesen Dahl var et element i vores samlede valgkampsdækning. Vi vælger selvfølgelig med omhu, hvad vores longreads skal handle om. De to, vi har lavet indtil nu, handler om personer, men det behøver de ikke nødvendigvis at gøre.«
Metroxpress arbejder i øjeblikket på endnu en longread, som efter planen skal udkomme om et par uger. Jonas Kuld Rathje vil dog endnu ikke afsløre, hvad eller hvem den kommer til at handle om.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.