Mette Bock ny programdirektør i DR

Tidligere chefredaktør på Syddanske Medier, Mette Bock, bliver ny programredaktør i DR. Hun afløser Lars Vesterløkke.

Tidligere chefredaktør på Syddanske Medier, Mette Bock, bliver ny programredaktør i DR. Hun afløser Lars Vesterløkke.

Mette Bock har siden april 2007 været prorektor for videnspredning på Aarhus Universitet og før det chefredaktør og administrerende direktør på Syddanske Medier.

Hun tiltræder i den ny stilling den 15. januar næste år og følger dermed efter Lars Vesterløkke, som fratrådte allerede i oktober. Selv siger hun i en officiel udtalelse:

"At stå med ansvaret for at producere indhold til DRs mange public service-kanaler ser jeg som det mest attraktive job i mediebranchen. Det kunne jeg ganske enkelt ikke sige nej til," siger hun og tilføjer:

"DR står over for en spændende og krævende periode. Jeg glæder mig til at løfte min del af den opgave sammen med den øvrige ledelse, medarbejderne i programproduktionen og i samarbejde med resten af huset."

Som direktør for programproduktionen har hun ansvaret for cirka 1.700 medarbejdere, der producerer indhold til DRs tv- og radiokanaler og alle nye medier. Det inkluderer DRs dramaproduktion, nyhedsproduktionen, de regionale stationer, koncerthuset, alle DRs ensembler, kulturstoffet, programmer for børn og unge, satiren, arkivet og meget mere.

Mette Bock har tidligere været selvstændig konsulent, journalist ved Jyllands-Posten og direktør i Muskelsvindsfonden. Hun blev desuden kåret som årets erhvervskvinde i 2006 og stod i spidsen for den undersøgelseskommision, der evaluerede Kristoffer Guldbrandsens omstridte dokumentar ”Den hemmelige Krig”.

I forbindelse med ansættelsen udtaler formand for DRs bestyrelse Mogens Munk-Rasmusssen:

"Jeg ser meget frem til samarbejdet med Mette Bock. Hun har solid ledelseserfaring, et gedigent kendskab til medieverdenen og journalistikken som håndværk og mange års passion for kulturen og musikken. Det er netop den profil, DR har brug for."

Generaldirektør Kenneth Plummer tilføjer:

"DR er midt i en rivende udvikling og står foran store udfordringer. Jeg er meget glad for, at Mette Bock nu bliver en del af vores hold. Mette Bock bringer helt unikke erfaringer og kvalifikationer til jobbet som direktør for programdirektionen i DR. Det betyder, at DR nu står endnu stærkere rustet, når det gælder om at levere det bedste indhold til danskerne på tv, radio og på nettet."

DRs øverste ledelse består af følgende medlemmer fra januar 2008:

Kenneth Plummer, generaldirektør
Mette Bock, direktør for programproduktionen
Lars Grarup, mediedirektør
David Hellemann, økonomidirektør

Tilknyttet til direktionen er desuden:

Maria Rørbye Rønn, underdirektør for juridisk politisk sekretariat
Jette Husum, HR-direktør
Peter Andersen, direktør for teknologi og service
Henriette Rald, kommunikationsdirektør

0 Kommentarer